Oszd meg:
Share

Ha biztonságban érzed magad, akkor félelmeid gyorsan rendeződnek.

Viszont minden olyan esemény, történés, ami a biztonságodat megingatja, félelmet kelt benned. Ez a normális túlélési (ösztönös) működésünk, ugyanis ilyenkor olyan hormonok szabadulnak fel, amik valóban segítenék a túlélést egy tigrissel / támadással stb. szemben.

Amikor a félelem eluralkodik rajtad, akkor a limbikus agyrész fog dominálni, ami viszont csak a következő megoldást tudja neked adni: vagy támadsz, vagy elmenekülsz, vagy lefagysz az adott helyzetben. Ez az üss vagy fuss vagy dermedj működésünk.

Ahogy említettem, a limbikus rendszerünk a felelős ezért, és ezt kitörölni nem tudjuk, de kezelni igen.

Hogyan?

1. Ne pánikolj!

Megérzed, hogy jön ez a stressz érzés, a pánik, próbáld azonnal kezelni, mielőtt mint egy örvény, jó mélyre húz. Tereld el a gondolataidat, menj el sétálni, kezdj olvasni valamit stb.

A pánik ugyanis egy rendkívül rossz tanácsadó. Tudom, hogy aggódsz, akár szorongsz is, hogy mi lesz, de hidd el, a feszültség tényleg nem fog segíteni, sőt! Egyrészt gyengíti az immunrendszered, amire most nagyon is szükséged van, másrészt felelőtlen döntéseket fogsz hozni, amikkel már rövid távon is több kárt okozol, hosszú távon pedig fatális lehet.

2. Gondold végig!

Miután lenyugodtál, racionalizálj! Mérd fel az erőforrásaidat, és kalkuláld ki, hogy mi az a minimális szint, ami a működéshez kell. Igen, nagy valószínűséggel nem ez lesz a legerősebb anyagi időszak az életedben, de ezt el kell tudnod most fogadni, és észrevenni, hogy most nem az a cél, hogy rekordokat dönts, hanem az, hogy túlélj!

Ha most magánemberként nézzük ezt, ugyanezt kell tenned! Mid van meg most? Mire van szükséged? Húzd össze egy kicsit a nadrágszíjat, és ne most költs luxus ruhákra, cipőkre, táskákra, viszont biztosíts magadnak azt, amire tényleg szükséged van.

3. Hozz meg döntéseket!

Mit fogsz tenni? Milyen szabályokat fogsz betartani és betartatni?

Amiket én mindenképpen javaslok:

1. Tájékozódj (de ne a bulvár sajtóból)!

2. Szigorú higiéniás szabályok betartása!

3. Ne dőlj hátra, hanem cselekedj!

4. Tanulj!

A tudás a tiéd, az nem veszik el soha! A mostani, egy kitűnő alkalom arra, hogy olvass, vagy belevágj egy online képzésbe, és fejleszd magad!

5. Legyél jelen!

Amikor aggódsz, akkor a jövőben vagy, de az még nincs itt. Láthatod, hogy mennyire kiszámíthatatlan minden. Pár hete még minden szép és jó volt, most meg… Ezért amit tehetsz, hogy minden egyes napból MOST kihozod, amit lehet. Ne dőlj hátra, hanem cselekedj!

6. Írj naplót!

Tudom, ezt biztosan ezerszer hallottad már, de csináltad is? Megtapasztaltad már, hogy mekkora ereje van annak, hogy leírod őszintén azt, ami benned van? A kétségeket, félelmeket? Kiváló módszer a naplózás, segíti a tisztánlátást, a szélsőséges vagy erőteljes érzések lecsendesítését, a lelki ellenállóképességed fejlesztését stb. Egy próbát mindenképpen megér, és inkább a naplódban ventilláld ki magad, minthogy ezt az energiát másra zúdítod…

7. Meditálj, relaxálj!

Még sosem csináltad? Tele van a youtube vezetett relaxációkkal, van több telefonos applikáció is! Találd meg, ami neked szimpatikus, és csináld minden nap pár percig! Ez nem varázslat, tudományos tény, hogy milyen jótékony hatással van a testedre és a lelkedre egyaránt.

Ahogy láthattad, az első az, hogy te jól legyél! Enélkül nem fogsz tudni ebből a helyzetből kihozni semmit. Ne mond azt, hogy ha majd ez vagy az lesz, akkor jól leszel! Nem! Most kell jól lenned, összeszedned magad, és UTÁNA tudsz azzal foglalkozni, hogy talpra állj ebből a helyzetből is!

Az online life coach, online business coach, online tréner képzéseim változatlanul működnek, tanulhatsz otthonról, sőt, javaslom is, hogy most ezt az időszakot használd is ki erre, mert ahogy korábban is mondtam, a tudásod az, amire mindig számíthatsz, ami mindig megmarad neked! Ez az, amit soha senki nem tud elvenni tőled!

A csoportos képzéseim jelenleg ZOOM-on működnek, amint vége lesz a koronavírus időszaknak, visszaállunk személyes képzésre.

Amiben most tudok segíteni:

  • kamatmentes részletfizetés rugalmas feltételekkel

  • nem kell hónapokat várnod új képzésre, mert 2-3 fő jelentkezése esetén már elindítjuk a képzést legyen szó online-ról vagy csoportosról, így nem kell hónapokig várnod egy-egy képzésemre, most próbáljuk olyan gyorsan elindítani, amint lehet

Mit kell most tenned? Válaszd ki, hogy melyik képzésemre jönnél! Nézd meg őket itt: képzések

Következő lépés: Jelentkezz be a weboldalon, írd meg a szamlazas@oromterapia.hu címre, hogyan szeretnél fizetni, és amint látjuk, hogy mikor kezdünk, megírjuk, kiscsoportos képzés esetén pedig egyeztetünk időpontot.

Szeretettel várlak!

Csodás hétvégét!

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share