Oszd meg:
Share

Knapek Éva klinikai pszichológus oldalán találkoztam Popper Péter kiváló példájával arra az esetre, ha agyalsz dolgokon, zavar más viselkedése. Szenzációs, és szerintem nagyon hasznos ezt szem előtt tartanunk!

Beszélnek rólad a hátad mögött?

Rosszakat gondolnak rólad?

NA ÉS AKKOR MI VAN?

Mennyire igaz! Na és akkor mi van? Hát elárulom: semmi nincsen! Az égadta világon semmi.

Nem számít, hogy ki mit gondol rólad! Olyan emberek véleménye számítson, akiket szeretsz, és akik képesek úgy melletted állni, ahogy NEKED jó. Nem ahogy ŐK elképzelik, hogy mi lenne jó neked, vagy akár bele is tolnak még jobban a helyzetbe, hanem aki, ha felajánlja a segítségét, akkor számít neki, hogy tényleg segítsen, és nem csak az, hogy elmondja a véleményét, rád tolja a gondolatait, és megsértődjön, ha esetleg te nem értesz vele egyet.

Jogod van nem egyetérteni!

Jogod van mást gondolni!

Jogod van nemet mondani!

Sokat írtam már arról, hogy ne vedd magadra mások energiáit, és bizony azt is tudom, tapasztalatból is, hogy ez nagyon nem könnyű. DE! A te döntésed, hogy mennyi időt adsz ezeknek, mennyi energiát hagysz lehúzni a klotyón (bocsánat, de kb. annyi értelme van).

Ismerd a határaidat! Tudd, hogy hol vannak, és ne engedj senkit ezen túl!

Döntsd el még ma, hogy lesznek határaid!

Ne áltasd magad! Ha valaki visszaél a bizalmaddal, ne mentegesd! De magadat se! Gondolkodj el azon, hogy talán nem vetted észre a jeleket, és tanulj belőle! Dönts úgy, hogy a tanulás által ezt a helyzetet is hasznodra fordítod, és több leszel általa.

Az, amit a másik csinál, róla szól. Ahogy te reagálsz, az meg rólad. A döntés mindig a tiéd!

Mit tanultál most magadról?

Gyere a képzésemre, és tanuld meg, hogyan szabhatsz határokat, és hogyan segíthetsz másoknak is ebben! Kattints ide: képzés

Legyen csodás napod!

Szeretettel:

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share