Oszd meg:
Share

Ez az év vége elég hajtósra sikeredett nekem is, most viszont már szabadságon vagyok, ami nagyrészt a héten még azt jelenti, hogy utolérem magam az elmaradt dolgokkal. Elnézést, hogy az elmúlt két hétben nem tudtam írni, most pótlom.

A mai alkalommal arról szeretnék veled közösen gondolkodni, hogy mi van akkor, ha betemet a munka, és a rengeteg teendő. Biztosan van neked is ilyen időszakod, mint ahogy a mostani heteim nekem is erről szóltak. Én ilyenkor felállítom a prioritásaimat, amik nem sérülhetnek. Ebből 1-3 lehet csak, nem több! Nekem a gyerekekkel töltött időm nem sérülhet, ez az első, és ami belefér a napba, az belefér, ami nem, az meg megvár. A gyerekeimtől nem veszek el időt például munkára. Jelenleg 935 olvasatlan email van a postafiókomban.

Én azt vallom, hogy ha 3 hónapig valamit nem sikerül megoldanunk, akkor ott változtatnunk kell valamit. Ugyanis a 3 hónap már egy tartós időszak, és jelzi, hogy ez sok, ezt nem tudjuk önállóan megoldani. Ilyenkor ismét a prioritásainkhoz kell fordulnunk, és aszerint újragondolni az életünket.

Megmutatom, én hogy csinálom! Veszek egy üres papírt, és felírom a 12 legfontosabb dolgot, amit szeretném, ha beleférne az időmbe. Ezek után ezt priorizálom, azaz a legfontosabb kapja az 1-est, és a legkevésbé fontos a 12-est.

Utána megnézem, hogy mi az, ami nélkülözhetetlen, de max. 4 kerülhet ebbe a kategóriába, majd mi az, ami jó lenne, de nem nélkülözhetetlen, viszont ide is csak 4 kerülhet, és végül a maradék, tetszik, vagy nem, megy a feláldozható kategóriába. Ez nem mindig egyezik az először felállított sorrendemmel…

Ezek után mindig ebben a sorrendben állok neki a napnak, a feladatoknak, a tervezésnek: nélkülözhetetlen, jó lenne, feláldozható. Eljutok, ameddig eljutok, de csak ebben a sorrendben haladok, és nem zökkenthet ki ebből semmi. Ami a 12-be nem került be, azzal addig nem is foglalkozom, amíg a 12-t be nem fejeztem.

Próbáld ki, nagyon hasznos gyakorlat! Segít rendezni a gondolataidat, és megszünteti a káoszt, mert tisztán látást ad!

Nagyon szeretem ezeket a gyakorlatokat, az ügyfeleimmel is sok hasonlót csinálunk. Sajnos most konzultációt határozatlan ideig nem tudok vállalni, mert már jövő nyárig beteltem, viszont a life coaching képzésemen megtanítok mindent, amire szükséged van ahhoz, hogy a saját életedben is alkalmazni tudd ezeket a szuper technikákat, módszert! Ha pedig az az álmod, hogy coach legyél, szintén itt a helyed! Januárban indul a következő képzésem! Várlak! Kattints ide: life coaching

Csodás napot neked!

Szeretettel:

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share