Oszd meg:
Share

Csak akkor, ha soha nem térsz le az útról, és nem felejted el, miért kezdted el csinálni.Viszont az útról életünk során mindannyian le-letérünk. Sokszor észre sem vesszük, és csak akkor derül fény rá, amikor azt érzed, hogy már nem olyan nagy öröm reggel felkelni, és dolgozni menni. Akkor még mindig ott van, hogy legyőzöd magadban az ellenállást, és bemész, és rendesen elvégzed a feladataidat.
Ez azonban az a pont, ahol el kell gondolkoznod, mert ha nem teszed, akkor még jobban eltévedsz, és nehezen találsz vissza az utadra. Előbb-utóbb belefásulsz, belefáradsz a munkádba, később pedig nem hogy nem motivál, de már a legkevesebb örömöt sem adja, majd elkezdesz a túlélésre játszani.

Hol romlott el a dolog?

Egyetlen helyen romolhat el, ahogy írtam is, ha nem vagy a megfelelő úton. Lehet, hogy az eredeti elképzelésedhez maximálisan ragaszkodsz, de talán pont ez a baj, mert nem látod, hol kellene rugalmasan kezelned bizonyos kérdéseket. Vagy éppen ellenkezőleg. Úgy eltávolodtál már az eredeti céljaidtól, annyira belekerültél a mókuskerékbe, hogy észre sem veszed, és rabszolgává váltál. Saját magad rabszolgájává.

Hozd ki magadból a legjobbat!

Szándékosan nem a legtöbbet írtam. Motivációval, vagy nagyon erős akarattal, vagy kényszeres megfelelési vággyal gyönyörűen ki tudod használni magad, és a képességeidet. Ez azonban még akkor sem a jó út, ha eredményeket érsz el vele. Önmagad kizsákmányolása előbb-utóbb visszaüt. Ezért ne a legtöbbet, hanem a legjobbat akard kihozni magadból!

Szeretettel,

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share