Oszd meg:
Share

Kevesen szeretik, ha az életük egyik pillanatról a másikra a feje tetejére áll, és úgy érzik, hogy na most aztán már tényleg minden összejött, ennél rosszabb már nem lehet, majd kiderül, hogy dehogynem, mindig van lejjebb. Valahogy a gödör alja soha nem jön el, pedig állítólag onnan már csak felfelé vezet az út. Ezért talán jobb, ha nem azt várod, mikor érsz le, hanem elindulsz felfelé. Van, akinek a gödre csak picurka, másnak elférne benne egy ház is, de a gödör, az gödör. Így is, úgy is. A folyamatok hasonlóak. Mindig mindenkinek a saját problémája a legnagyobb.

Ha valami rossznak ítélt dolog történik az életedben, először talán nem is akarod észrevenni. Szemet hunysz felette. Vagy talán tagadod is, és gyártasz elméleteket, magyarázatokat arra, hogy miért nem az a helyzet, ami. Sajnos előbb-utóbb kénytelen leszel szembenézni, mert rád omlik a kiásott kupac, ami ahelyett, hogy segítené, hogy kimássz a gödörből, még jól be is temet, hogy azt se lásd, merre kell menni. Ilyenkor dühös lehetsz, mindenkit hibáztatsz, sajnálhatod magad, valószínűleg mind meg is teszed, csak egy a bökkenő, nem lesz tőle jobb. Egyre jobban befelé fordulsz.

Aztán egyszer csak történik valami. Valahogy megbékélsz a helyzettel. Nem lemondó beletörődésről beszélek, hanem elfogadod, hogy ez van. Rájössz, hogy van nálad nagyobb hatalom, nem irányíthatsz mindig mindent te magad, az utolsó szó Istené/Teremtőjé. Visszatér a hited, és újra bízol magadban, érzed, hogy nem vagy egyedül, és a káosz közepén is teljesnek érzed az életed. Sőt, még hálát is adsz azért, hogy ez van. Furcsa érzés, hogy a legnagyobb vihar közepén te képes vagy szélcsendet érezni magadban. Kívül tombolhat a szélvihar, ha benned béke és szeretet van, nem tud feldönteni.

Ekkor egy csodás dolog következik. Amint meglelted újra a békéd, és elcsitultak a szívedben a viharok, feltöltődtél szeretettel, egyszerre minden tiszta, világos lesz. Kisüt a nap, és az élet ontja feléd a lehetőségeket, teljesülnek a vágyaid, és minden „ok” nélkül is képes vagy boldog lenni. Csodálatos ebben az energiában létezni. Ez egy nagyon erős teremtő energia is, mely motorja a hála és a feltétel nélküli szeretet.

Hogyan érheted el ezt az állapotot? Ne a problémán tartsd a fókuszt, hanem azon, amit szeretnél. Az energia oda megy, ahová teszed a hangsúlyt. Gyárthatod tovább az életedben a problémákat, vagy végre megengedheted magadnak, hogy boldog legyél, hogy elérj mindent, amire csak vágysz! A te döntésed! Isten/Teremtő/Felettes én/Univerzum (hívd, ahogy akarod) kegyes, és mindent megad, amire szükséged van. Nem mindig azt kapod, amit szeretnél, de utólag mindig kiderül, hogy nem volt véletlen, és többre jutottál vele.

A nehézségekbe nem beleragadni kell, hanem látni tisztán, hogy mit is üzen nekünk valójában, és megtanulni, amit kell, majd továbblépni. Néha csak a nehézségek által vagyunk képesek kilépni egy már nem működő helyzetből. Leckék voltak, lesznek, de a te hozzáállásodtól függ, hogy drámaként, tragédiaként éled meg őket, és depressziós leszel, vagy akár még izgalmas kihívásként is képes vagy látni, és újabb lehetőségként a fejlődésre.

Ha kell egy kezdeti lökés, jelentkezz be konzultációra hozzám!

Szeretettel:

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share