Oszd meg:
Share

A szokásaink nagyban befolyásolják az életünk minőségét. Hatalmuk van felettünk, hiszen rutinszerűen elvégezzük őket napról-napra, hétről-hétre. Oda sem figyelünk rájuk, annyira természetesek.

Egyesek szerint, ha valamit 21 napig következetesen minden nap végzel, akkor az szokásoddá válik. Hallottam már kisebb és nagyobb értéket is erre. A saját tapasztalatom, hogy akár azonnal is lehet változás, de van, amikor több hónap kell. Tételezzük fel, hogy átlag egy hónap egy régi szokásodból egy újat “varázsolni”, ami sokkal boldogabbá teszi az életed. Ez éves szinten tizenkét új szokás!

Mi lenne, ha évente csak néhány nagyon jó szokást elsajátítanál, és ettől jobb életed lenne? Szándékosan nem is írok tizenkettőt, csak néhányat. Már ez is csodás lenne, ebben biztos vagyok! Egyre jobb és egyre boldogabb lenne az életed. Eljutnál arra a szintre, hogy felteszed magadnak a kérdést: hogyan lehetek ennyire mázlista?

Milyen jó szokások vannak? Bármi, ami az életedet szolgálja, jobbá teszi, téged pedig elégedettebbé és boldogabbá, az kiváló lehet arra, hogy szokást csinálj belőle. Egy időben megtanultam minden nap 5 új szót németül. Gondolom, egyetértesz abban, hogy nem egy nagy dolog napi öt szót megtanulni? Gyakran olyan lelkes voltam, hogy bőven túl is teljesítettem. Volt, hogy napi 50 szót tanultam meg!

Egy év alatt, ha csak a napi öt szót nézzük, ez is már több, mint 1800 szó. Egyszer megtanultam így a magyar-német külkereskedelmi szótárat. Ma pedig már öt nyelven beszélek, és őszintén mondhatom, hogy nem volt túl nagy erőfeszítés a nyelvtanulás. Ha nekem ment, neked is menni fog, ha ilyen irányú szokást szeretnél kialakítani.
• Milyen új szokásokat tudnál kialakítani az életedben, amelyek előre visznek, és általuk közelebb jutsz ahhoz az élethez, amelyet élni szeretnél?

Válassz ki egyet, és kezd el beépíteni az életedbe most! Ha már az megy, jöhet a következő! Lépésről lépésre! Alakíts ki jó szokásokat, és azok felül fogják írni azokat a programokat is, amelyek korlátoznak!

Szeretettel:

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share