Oszd meg:
Share

Amikor először jössz hozzám, érdemes végiggondolni pár dolgot, és egy kicsit előre készülni:

Az első ilyen kérdés: Mi az, amin változtatni szeretnél? 

Nem tűnik nehéz kérdésnek, ugye? Végül is, azért jössz hozzám, mert szeretnél változtatni az életeden. Van valami, ami nem tetszik, amit máshogy szeretnél. Mégis, az esetek nagy részében, mikor felteszem ezt a kérdést a konzultáción, az emberek 90%-a nem tud rá válaszolni. Elkezdenek beszélni az életükről, csaponganak és ugrálnak egyik problémáról a másikra, sérelmeket mesélnek el, panaszkodnak. Ez mind rendben is van, mégis egy valami elmarad: A kérdés konkrét megválaszolása.

Meg szoktam kérdezni ilyenkor, hogy ha egy mondatban, vagy néhány szóban kellene megfogalmazni, hogy min változtatnál, akkor mit mondanál? Amit egy mondatban nem tudsz elmagyarázni, elmondani, azt még te sem tudod igazán. Nehéz úgy segítenem neked, ha Te sem tudod igazán, hogy mit szeretnél.

A másik, amivel készülhetsz előre, ha kicsit utána olvasol a coachingnak, hogy legyen egy pici képed, hogy mibe is fogunk bele. Ha bizonytalan lennél valamiben, nyugodtan tedd fel a kérdésedet még a konzultáció előtt, hogy ne azzal menjen az idő. Facebook messengeren elég sokszor elérhető vagyok.

Ha rendszeresen, vagy több alkalommal is jössz hozzám, nagyon fontosnak tartom a következőket:

Csináld meg a házi feladatokat! Sem a coaching-nál, sem a theta healing-nél nem elegendő, hogy eljössz, és aztán ülsz otthon a karosszékben, és várod a csodát! A coaching gyakorlatokkal segít, hogy átalakuljon az életed, szemléleted, elérd a céljaidat! A theta healingnél pedig észre kell venned és értékelned a változásokat, és tenned a dolgod, meglátni, hogyan és merre tovább, és beengedni az életedbe a jó dolgokat.

Minden nap dolgozz magadon! Nem baj, ha csak pár perced van, vagy akár elalvás előtt végiggondolod, amiről beszéltünk, de haladj minden nap a cél felé! Nem tudom helyetted elérni azt, amire TE vágysz, de tudok egy olyan utat mutatni, amit, ha csinálsz, ott lesz az eredménye.

Neked kell megoldani! A coaching, a theta healing, és bármely más technika abban segít, hogy megmutatja, és támogatja, hogyan érd el TE a célod, és nem abban, hogy ÉN megoldom helyetted. Olyan ez, mintha be lennénk zárva egy szobába, és nem találnád a kijáratot. Én tudom, hol az ajtó, ki is nyitom neked, de kilépned neked kell rajta. Foghatom a kezed, mikor kilépsz, ott is állhatok melletted, de lépni nem léphetek helyetted.

Biztos vagyok benne, hogy közösen megtaláljuk az életed válságaira/problémáira a megoldást!

Szeretettel várlak!

Lili

Bejelentkezés: lili@oromterapia.hu

 

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share