Oszd meg:
Share

Hogyan kezeld a nehéz napokat?

Előfordul, hogy eljön egy olyan időszak is az életedben, amikor minden összejön, és még ahhoz sincs kedved, hogy kikelj az ágyból. Most azzal fogunk foglalkozni, hogyan kezeld ezeket a napokat.

Mindenkinek van rossz napja, ebben nem különbözünk. De abban már nagyon nagy különbség lehet, hogyan kezeljük ezeket a nehéz pillanatokat, és mennyire nyomja ez rá a bélyegét akár az egész napunkra, vagy akár több napra, hétre, sőt, hónapra.

Vannak persze tényleg nehéz időszakok, de azért valljuk be, a legtöbb problémánkat mi magunk “gyártjuk”… Bolhából csinálunk elefántot. Ha egy kicsit kívülről tudnánk nézni magunkat, rájönnénk, hogy a problémáink nagy része nem is létezik, annyira kicsi dolgokról, inkább bosszúságokról van szó, hogy nem is érdemes velük foglalkozni. Igen ám, csak az emberi természet sajnos ilyen, nehéz kilépnünk az egónk bűvköréből, és rálátnunk az életünkre. Ha készen állsz a változásra, eleged van a rossz napokból, és te is érzed, hogy néha bizony túlreagálsz dolgokat, akkor gondolkodj el a következő tanácsomon, és próbáld beépíteni az életedbe!

Adj magadnak 20 percet az önsajnálatra, dühre, indulatokra! Húsz perc, nem több! Állítsd be az órádat, és ne adj magadnak több időt! Addig azonban engedd ki, ami benned van, vigyázva persze, hogy távol tarsd magad másoktól ilyenkor, nehogy megbánts valakit!

Sírj, zokogj, dühöngj, kiabálj, bokszold a párnádat, éld meg az érzéseidet, majd ha letelt a 20 perc, akkor szedd össze magad, állj be a zuhany alá, és addig ne gyere ki, amíg “le nem mostad” magadról ezt az energiát. Vegyél mély levegőket a zuhany alatt, és vizualizáld, ahogy a vízsugár lemossa a negatív gondolataidat, érzéseidet.

Ha lenyugodtál, adj magadnak időt, csinálj valami olyasmit, ami nem kapcsolódik a dühöd eredetéhez, és 1-2 óra vagy pár nap múlva gondold át, hogy mi is volt a valódi probléma. Ha volt egyáltalán probléma. Ha pedig kell, akkor tegyél lépéseket a megoldás irányába!

Tudom, borzasztó nehéz néha várni, de legalább pár órát adj magadnak, hogy ne hirtelen felindulásból intézd, amit kell, mert annak ritkán van jó vége. Persze mindehhez kell egy jó adag tudatosság, és önuralom, de gyakorlással már sem a húsz percre, sem a hideg zuhanyra nem lesz szükséged egy idő után, mert pillanatok alatt át fogod látni a problémákat.

Az indulatokat kezeld, és koncentrálj mindig a megoldásra! Ne feledd! Problémák nem léteznek, csak megoldandó feladatok!

Szeretettel:

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share