Oszd meg:
Share

A mai témánk előtt jöjjenek a hírek! 

Júliusban indul csoportos life coach képzésem Budapesten, de már csak 1 hely van! Inkább otthonról tanulnál, fejlődnél a saját időbeosztásod szerint? Arra is van lehetőség! Nézd meg itt: csoportos képzés 

Most pedig vágjunk bele a mai elgondolkodtató témákba!

Veled is újra és újra előfordul, hogy nagy lelkesen megfogadsz valamit Újévkor, vagy máskor, majd a kezdeti lelkesedésed pár hét után alábbhagy?

A fogadalmak többsége nem működik!

Miért nem? Mert nem reális a célkitűzésed, nincs elég motivációd és nem is akarod igazán!

A reális célkitúzés ott kezdődik, hogy tudod, mit akarsz. Amit VALÓBAN akarsz! Nem azt, amit elvárnak tőled, vagy amilyen képnek meg akarsz felelni! Végképp nem azt jelenti, amit csak úgy hasraütésszerűen kitalálsz csak azért, mert jön a például a Szilveszter! Azt a célt kell kitűznöd, amit TE akarsz, és amire legbelül vágysz! 

A másik kérdés az idő faktor. Mikor tűzzünk ki célokat? Legjobb akkor, amikor megérünk rá! Nem biztos, hogy ez pont Szilveszterkor lesz… Ha elindul egy gondolat a fejedben, hogy változtatni szeretnél valamin, akkor azzal foglalkozz! Akkor, amikor felmerül! Eljön majd az a nap is, amikor meg tudod tenni az első lépést is azért, hogy elérd! Aztán a másodikat, majd a következőt, és haladsz szépen előre. 

Hogyan lesz motivációd, hogy megvalósítsd, amit megálmodtál?

Ha megvan, amit valóban akarsz, az elején könnyű dolgod lesz, mert nagy lelkesedéssel neki tudsz vágni, és egy ideig még el is hiszed, hogy menni fog. A rövidtávú céloknál ez bőven elég. 

Azonban, ha nem egy hét alatt akarsz valamit elérni, hanem hónapok hosszú munkáját kell beletenned, akkor ez a kezdeti lelkesedés kevés lesz. Van egy elmélet, miszerint a huszonévesek lelkesedése kb. két hétig tart ki, de ez idővel növekszik, viszont a 40 éveseké még mindig alig egy év. Ott meg már inkább tervezésnek és céltudatosságnak hívják. Így nem csoda, hogy gyorsan elillan a motiváció. 

Tudatosan kell készülnöd a nehéz napokra, amikor egyáltalán nem lesz kedved tenni a céljaidért! Azokra a napokra is fel kell készülnöd, amikor lehet, hogy közel állsz hozzá, hogy feladd! Arra is kell egy stratégia, hogy miért ne add fel! Ezért a jó célkitűzés után egy komoly és átgondolt tudatos tervezés kell, hogy akkor is rajta maradj az úton, mikor a hátad közepére kívánod!

Biztosan akarod?

A célok elérése változással jár. Nem lehet, hogy elérsz valamit, és semmi nem változik sem benned, sem körülötted. Ha haladsz az utadon, változni fognak a dolgok! Benned is. Körülötted is. 

Vajon akarod ezt a változást? 

Sokszor azért torpedózzuk meg a sikert, mert félünk a változástól! Így vagyunk szocializálva is. Járt utat járatlanra ne cserélj – halljuk már gyerekkorunktól. 

A változást a legtöbb ember nem szereti. Itt rögtön konfliktus lesz a célod és az eredmény között. Hiszen, ha eléred, amit szeretnél, megváltoznak a dolgok. Amikor célt tűzöl ki, gondold át, hogy valóban akarod-e azt az életet is, ami az elérésével jár.

Tanuld meg, hogyan hozd ki a legjobbat magadból, hogyan tartsd meg az elhatározásaidat, alkoss célokat, és hogyan oldj meg elakadásokat az életedben, és akár máséban is! Kattints ide: képzés

Szeretettel:

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share