Oszd meg:
Share

Aki nem a hiányszemléletben létezik, hanem a bőségben, az nem halogat dolgokat, nem pazarolja az idejét. Arra helyezi a fókuszt, hogy örömmel kihozza magából mindazt, ami kihozható.

A coaching, amelyet én képviselek, arról szól, hogy minden ember „kész van”. Tehát mindenki tökéletes úgy, ahogy van. Lehet, hogy maga a helyzet, amiben jelenleg van, nem tökéletes. Ez azonban csak egy körülmény.

Ha problémája van, lehet változtatni rajta. Ettől még „kész van”. Megvan a képessége, hogy megoldja a nehézségeit. Igen, úgy gondolom, hogy képes rá. Lehet, hogy kell egy kis külső segítség, egy támogató személy, de biztos vagyok benne, hogy ha megvan a szándéka a változásra, akkor képes is arra, hogy megváltoztassa az életét. Akár még az évtizedek óta cipelt hitrendszereit is.

Rengeteg tudással és tapasztalattal rendelkezel a múltadból, és ez segít neked, hogy olyan lehetőségeket teremts magadnak a jövőben, ami az életedet szolgálja. A Te kezedben van minden, amire szükséged van ahhoz, hogy megold.

Akkor minek egy coach? A coach abban segít, (legalábbis én) hogy ezeket meglásd, felfedezd magadban, és a pozitív pszichológiát alkalmazva megerősítselek téged azokon a területeken, ahol úgy érzed, hogy szükséged van fejlődésre, támaszra, eszközökre, hogy elérd a célod. Egy külső ember a nehéz helyzetekben hatalmas támasz tud lenni, és erőt és lendületet képes adni, hogy tovább tudj menni az utadon.

Ha azt kéred tőlem, hogy segítsek abban, hogy feldolgozz valamit, vagy lerakj terheket, vagy kimássz a gödörből, én azt úgy teszem, hogy megtanítalak azokra a hiányzó erőforrásokra, amikkel Te magad képes leszel rá. Sőt! Ezt követően is meg tudod majd oldani az életedben felmerülő problémákat egyedül is.

Ehhez az kell, hogy ráláss az életedre, és megváltoztasd a gondolkodásod, a hozzáállásod.

Sokan írnak nekem nap mint nap, hogy mennyit változott az életetük azáltal, hogy hétről hétre végzik a gyakorlatokat! Ez csodás, és pont erről van szó, ez a feladat! Minden héten dolgozni azon, hogy boldogabb életed legyen! Vigyázz azonban, mert át lehet esni a ló másik oldalára is!

Biztos ismersz Te is olyan embereket, akik mást sem csinálnak, csak önismereti és önsegítő könyveket olvasnak, és mindenre van egy magyarázatuk, hogy most ki éppen miért tette ezt vagy azt. Rá lehet kattanni a témára, és be is lehet kattanni tőle. Nem elég olvasni! Cselekedni kell!

Nem arról van szó, hogy állandóan elemezned kell magad, és vizsgálni, mit miért teszel, és teljes önkontrollt gyakorolni a tudatosság álcája alatt. A kettő dolog nem ugyanaz.

A tudatosság mögé bújni, és valójában nem tenni semmit, mert nem vagy képes felvállalni az érzéseidet, és megélni azokat, amit meg kell, majd elengedni, nem gondolom, hogy a legjobb, amit magadért tehetsz. Ez is a passzivitás egy formája. Lehet látványosan sok mindent csinálni úgy, hogy nem tettél semmit sem, és egy lépéssel sem jutottál előrébb.

Lehetsz tudatos úgy is, hogy képes vagy megélni az érzéseidet. A jókat és a rosszakat egyaránt. Lehetsz úgy is boldog, hogy nem mosolyogsz állandóan, és nem kényszerítesz görcsösen magadra olyan viselkedési mintát, ami nem Te vagy.

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share