Oszd meg:
Share

Rengetegszer kérdezitek, hogy milyen hosszú egy folyamat, hány konzultációra van szükség, ezért készítettem az elmúlt évi ügyfeleimről egy statisztikát nektek témák szerint.

Ezek a leggyakoribb témák, amivel felkeresnek, az összes témát felsorolni sem tudnám, annyira sokszínű, ezért emeltem ki ezeket:

Krízis, stressz, feszültség oldása: 1-3 alkalom

Párkapcsolati nehézségek, szex, hűtlenség: 4-6 alkalom

Nőiség megélése, kibontakoztatása: 3-6 alkalom

Hogyan és mikor mondj nemet: 2-4 alkalom

Új élethelyzethez alkalmazkodás (pl. válás, gyász, gyermek érkezése, babázás után munkába állás): 2-7 alkalom

Az egész élet újraépítése, több oldalon fennálló nehézségek kezelése: 4-12 alkalom

Önismereti fejlesztő folyamat: 4-8 alkalom

Konfliktuskezelés: 1-3 alkalom

Fogyás: 4-6 alkalom

Életközép válság: 3-5 alkalom

Kapunyitási/kapuzárási pánik: 3-4 alkalom

Döntéshelyzet, dilemma: 1-3 alkalom

Időgazdálkodás: 1-4 alkalom

Jövőkép: 1-4 alkalom

Lelki ellenállóképesség fejlesztése: 4-6 alkalom

Üzleti coaching: 4-6 alkalom

Mire elég egy alkalom?

Nagyon sok mindenre! Ha ki szeretnél mozdulni egy beragadt helyzetből, akkor akár egyetlen egy alkalom is át tud lendíteni azon a ponton, hogy utána már egyedül ügyesen továbbmenj! Sok ügyfelemnek ennyi kell csak, hogy megerősödjön abban, hogy képes megoldani az életét, és tisztán lássa, hol is tart, mi a következő lépés. Erre tökéletes egy konzultáció. Szintén elég szokott lenni, ha nagyon ki van borulva az ügyfél, és stressz csökkentésre, oldásra van szüksége, vagy van egy olyan konfliktushelyzet, dilemma, döntéshezlyzet, amit meg akar oldani.

Más élethelyzetek pedig azt igénylik, hogy egy folyamatot vigyünk végig. Ahhoz, hogy egy folyamat igazán jól működjön, és a legkevesebb alkalmom is elég legyen a változáshoz, azt szoktam javasolni, hogy az első 2-3 alkalom hetente történjen, majd kéthetente. Hosszabb folyamatoknál pedig később 3-4 hetente, majd negyedévente egy utánkövetést szoktunk beiktatni. Ahogy látható, 3-6 alkalom a leggyakoribb. Akkor van szükség hosszabb folyamatokra, ha az ügyfél azt szeretné, hogy ne csak elindítsam egy úton, hanem kísérjem is végig, illetve olyan fejlesztő folyamatoknál, ahol az a cél, hogy bizonyos dolgok készségszinten beépüljenek, és ezt kövessük végig. A másik eset, mikor elég lenne bőven a 4-6 alkalom, ha a dinamikát tartanánk, azaz először hetente, majd kéthetente, de az ügyfél havonta szeretne járni. Ilyenkor akár két-háromszoros időre is szükség lehet, mint eredetileg. Miért? Mert egy folyamatnak el kell indulnia, kell, hogy kapjon egy lendületet, és ha túl sok idő telik el az első alkalmak között, akkor ott belassulhat a változás. Én dinamikus folyamatokat nagyon szeretem, szerintem a leghatékonyabb, de rugalmasan alkalmazkodom az ügyfél igényeihez.

Ha elakadtál valahol az utadon, jelentkezz be hozzám konzultációra, és megoldjuk!

Szeretettel kívánok csodás hetet Neked!

Lili

Örömterápia

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share