Oszd meg:
Share

Említettem már a passzivitás lehetőségét, mint az elakadás okát. De mi lehet még a megtorpanás mögött? Miként lehet, hogy minden korábban leírtat szuperul megcsináltál, és mégsem jönnek a várt eredmények? Vagy jönnek az eredmények, de csak vért izzadva és nagyon lassan? Mi lehet ennek az oka?

Az egyik magyarázat az lehet, hogy mégsem olyan szuperül csináltad meg azokat a gyakorlatokat. Lehet, hogy csak ímmel-ámmal, néhol hiányosan, esetleg felületesen. Az is lehet, hogy nem mertél őszinte lenni magaddal, és nem azokat a válaszokat adtad, amiket valóban gondolsz, vagy érzel, mert féltél szembenézni velük. Semmi baj, fuss neki még egyszer!

Azonban nem csak erről lehet szó! Lehet, hogy mindent jól csináltál, és mégis van valami, ami miatt a várva várt eredmény elmarad. Olvass tovább, megtudod, hogy miért alakulhat ki ez a helyzet.

Az elménk két részből áll. Tudatos és tudatalatti részből. Míg az előbbi felel a racionális döntéseinkért, az utóbbit egyértelműen az érzelmeink irányítják. Eldöntheted és tudatosan kiválaszthatod a céljaidat, de ha ezek a céljaid nincsenek összhangban a tudatalattiddal, az érzéseiddel, akkor az szépen meg fogja fúrni az eredményt, de legalábbis nagyon megnehezíti az elérést. A tudatalattink rengeteg dolgot tárol, és nem tudjuk uralni.

Folyamatosan futtatja a családi mintákból, generációs örökségünkből hozott programokat. Ezekről sokszor fogalmunk sincs, csak azt látjuk, hogy újra és újra ugyanaz történik velünk. Másra vágyunk, mást szeretnénk, mégsem érjük el. Ösztönösen cselekszünk, bizonyos szokásainkat észre sem vesszük. Vannak berögzült hitrendszereink, amikor azt gondoljuk valamiről, hogy az biztos igaz, és eddig soha nem kérdőjeleztük meg.

Ahhoz, hogy elérd a céljaidat, felül kell írnod azokat a hitrendszereket, szokásokat vagy programokat, amelyek korlátoznak, visszafognak, és új szokásokat kell kialakítanod, olyanokat, amelyek támogatják célod elérését.

Szeretettel,

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share