Oszd meg:
Share

Veled is előfordult már, hogy megfogadtad, most tényleg leadod a plusz kilókat, de nem sikerült? Újra és újra kudarcba fulladtak a diétáid, és csoda módszereid? Úgy érzed, nincs kitartásod?

Itt a tavasz, téged is foglalkoztat már, hogy hamarosan jó lenne a kellemetlen érzés helyett boldogan felvenni azt a bikinit, amit akár már évek óta fel sem próbáltál?

A sikeres fogyás fejben kezdődik, és ott is dől el. Ha több, mint 5 kiló plusz van rajtad, akkor mindenképpen kell foglalkoznod a lelki oldallal is, egyébként téged is a jojó diéta fog jellemezni. Néhány kiló le, majd sok kiló fel, majd újra pár kiló le, és újra visszajön. Pár év alatt szépen meg lehet ezzel a módszerrel hízni, és az eredeti 5 kiló plusz már akár 25 is lesz.

Miért nem sikerült eddig lefogynod?

1. ok: Az elhatározás hiánya.

Szeretnéd, de mindig találsz valami kifogást. Valódi döntés nem születik. Halogatsz, és végtelenségig sorolod, hogy miért nem alkalmas most az idő a diétára, a mozgásra, és minden olyan dologra, ami közelebb vinne a célodhoz.

Döntened kell, hogy megcsinálod! El kell határoznod, hogy akkor is csinálod a diétát, mikor nincs hozzá kedved!

2. ok: Félelem a sikertől.

Tudom, hihetetlen, hogy így van, de nagyon sokan rettegnek tudat alatt, vagy akár tudatosan is, hogy sikerülhet. A megszokott ugyanis a biztonságos terep, míg a változás az félelmetes, ismeretlen, szokatlan, bizonytalan. Az ego is a status quo-t, a mozdulatlanságot szereti, és inkább döntünk az ismert és biztonságosnak ítélt rossz mellett, mint a változás mellett. Ilyen az emberi természet, de ezen lehet szerencsére változtatni.

A változás jó! A félelmeket el lehet és el is kell engedni! Az önsorsromboló progamból meg ideje kiszálnod!

3. ok: Önbizalom-hiány.

Ha nem hiszed, hogy értékes vagy, és képes vagy elérni a célod, akkor kudarcra ítéled magad. A legtöbb túlsúlyos nőnek/férfinak van gondja az önbizalmával.

A helyreállítására önismereti és fejlesztő gyakorlatokat javaslok.

4. ok: Szeretet-hiány.

Ha nem szereted önmagad, akkor tanuld meg, hogyan kell! Miért? Mert ez szinte az összes lelki bajodnak az alapja. Ha nincs önszeretet, nincs önbizalom sem. Ha nem tudod magad szeretni, akkor nehezedre fog esni, hogy mástól elfogadd a szeretetet, sőt, lehet, hogy észre sem veszed, hogy milyen sokan adnának, csak te elhárítod, vagy távol tartod magadtól őket. A szeretetet adni, elfogadni, áramoltatni tudni kell, hogy a fölösleges kilók véglegesen eltűnjenek.

Tanuld meg szeretni magad!

5. ok: Lelki blokkok, amikre nem is gondolnál.

A tudatalattink számtalan hiedelmet, és programot futtat, amik közül sajnos vannak olyanok is, amik korlátoznak, vagy akár meg is akadályozzák, hogy mondjuk lefogyj. Hiába határozod el, hogy akkor most változtatsz, akár még meg is tervezed, hogyan fogod kivitelezni, mikor ott leszel, újra és újra beleesel ugyanazokba a csapdákba, majd elkeserdsz, és feladot. Voltál már így?

Nem kell, hogy így menjen tovább! Megváltoztathatod a hiedelmeidet, és „írhatsz” magadnak új programokat is, amik szolgálják a célkitűzéseidet!

Eleged van már a megfeneklett fogyókúrákból?

Szeretnél most nyárra már jó formában lenni?

Vissza akarod kapni az önértékelésed?

Akkor kattints ide!

Szeretettel:

Lili

 

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share