Oszd meg:
Share

Ha kifogásokról van szó, igazán kreatívak vagyunk. Rengeteg időt, energiát tudunk arra pazarolni, hogy gyártsuk a különböző elméleteket, amivel próbáljuk magunkat, és a környezetünket meggyőzni arról, hogy valamit miért nem tudunk megvalósítani, elérni.
Pedig a valóság nagyon egyszerű: a döntés a mi kezünkben van! Mutogathatunk ujjal másokra, hibáztathatjuk őket, a körülményeket a helyzetünkért, amelybe beleragadtunk, és képtelenek vagyunk változtatni rajta. Ez is egy lehetőség, bár sokra nem megyünk vele.

A halogatás nem segít megoldani semmit!

Sőt! Az idő bizony nem old meg mindent! Lehet, hogy segít, hogy kihunyjanak az indulatok, lecsituljanak az intenzív érzelmek, de megoldást nem biztos, hogy hoz.
Ha kövér vagy, idővel még kövérebb leszel, ha nem teszel ellene! Ha depressziós vagy, és benne ragadsz, az sem lesz jobb az idővel, mert az önértékelésed még alacsonyabb lesz. Ha sikertelen vagy a szakmádban, és folyamatosan kudarcok érnek, akkor sem az a megoldás, hogy vársz, hátha történik valami.

Cselekedned kell! A döntés a tiéd! MINDIG!

Kövér akarsz lenni, vagy csinos és energikus? Szeretnéd rendezni az anyagi helyzetedet?Karriert akarsz? Családra vágysz? Akkor döntsd el végre, hogy mit akarsz, és indulj el a megvalósítás útján!

Hagyd abba az önkritikát, és mások hibáztatását! Vállald a felelősséget a dolgaidért, és old meg azokat, amiken változtatni szeretnél!

Maradjunk egy nagyon népszerű példánál! Sokak mumusa, a fogyás. Azért vagy kövér, mert sok kalóriát ettél, és keveset, vagy nem eleget mozogtál. Ez egyszerű matek. Ha több energiát viszel be a táplálkozásoddal, mint amit elhasználsz, az bizony lerakódik, még akkor is, ha szuper egészséges kajákat eszel, ami azért egy elhízott embernél elég ritka…
Neeeem! Ne kezd el kérlek sorolni, hogy miért ettél, miért “kellett” enned. Ez a mérleget ugyanis nem érdekli! Ismétlem: döntsd el mit akarsz! Minden alkalommal dönts!

Mielőtt befalod azt a fánkot, tedd fel a kérdést: „Jó ez nekem? Valóban ezt akarom?” Ez egyébként minden célunk elérése közben segítségünkre lehet.
Ha döntés előtt állunk, jusson eszünkbe, hogy mire vágyunk, mi a cél, és ez a következő lépésünk vajon segíti a célunk elérését, vagy inkább keresztbe teszünk magunknak? Lehet, hogy az a fánk most nagyon jól esne, és pár percre örömödet lelnéd az élményben, hogy megeszed, de utána jön majd a bűntudat, és ha ráállsz a mérlegre, még rosszabb lesz.

Az irányítás könnyen kicsúszhat a kezed közül, ha kifogásokat keresel, nem vállalod a felelősséget, és nem nézel szembe a valódi helyzettel, hanem inkább az önsajnálatba temetkezel. Csináld nyugodtan, csak utána ne csodálkozz, ha ugyanott fogsz tartani jövő ilyenkor is, mint most. Sőt! Sokkal rosszabb helyzetben is lehetsz!

Mit tegyél? Fogadd el, hogy nem vagy tökéletes! Van, hogy nem a legjobbat választod magadnak! Előfordul… Bocsásd ezt meg magadnak, és értékeld, hogy felismerted, ha olyan ösvényre tévedtél, ami nem a te utad. Majd térj vissza arra, ami ahhoz a célhoz, sikerhez, boldogsághoz visz, amire vágysz!

Jobb ember akarsz lenni? Legyél az! Vékony akarsz lenni? Fogyj le! Sikereket akarsz? Teremtsd őket! Boldog akarsz lenni? Engedd meg magadnak!

Te döntesz! Tedd meg! Ne halogasd tovább! Engedd meg magadnak, hogy pontosan olyan életed legyen, amilyenre vágysz! Megteheted! Megérdemled! Megengedheted magadnak!

Szeretettel,

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share