Oszd meg:
Share

Gyakori kérdés, hogy hány alkalom szükséges, azaz hányszor „kell” jönni hozzám, ha változást szeretnél.

Általában azt szoktam mondani, hogy ez nagyon változó, sokszor egy alkalom is elég, hogy kizökkenj egy beragadt állapotból, és onnan már magadtól meg tudod oldani a problémád.

A következő visszajelzést nemrég kaptam, egyetlen egy alkalom után írta Nekem Ildi, gondoltam megosztom veletek!

„Nagy várakozással tekintettem a Skype-os beszélgetés elé… még nem volt ilyen élményben részem… át tudom-e adni pontosan, hogy mi is az, ami zavar, ami súlyként nehezedik rám, hisz akkor épp egy mély pontot éltem meg. Nagyon sokat meditáltam, kerestem az ok-okozati összefüggéseket… Nagyon jó volt, hogy meghallgattál, már a hangod rezgése is nyugtató volt számomra… Fantasztikus élményben volt részem… gyors és hatékony… Életem azóta felfelé ível, jól érzem magam a bőrömben… vidám vagyok… ha hajszál kerül a gépezetbe, sokkal könnyedebben oldom meg a problémát, egyszerűen a kis burokleveleim lehullottak… még nyitottabb vagyok, visszaköltözött a harmónia az életembe… ugyanakkor jókora szelektálást végeztem és csak azok a dolgok maradtak meg az életemben, illetve olyan újjal fűszereztem, ami örömmel tölt el… amiben jól érzem magam. Köszönöm, hogy jókor voltál mellettem… :)” G. Ildi.

Ha egy teljes coaching folyamatot nézünk, akkor megkülönböztethetünk 3 szintet:

Megoldásközpontú coaching

Itt a cél, hogy egy beragadt helyzetből elinduljunk valamerre. Lehet, hogy ez az állapot már évek óta fennáll, az is lehet, hogy valamilyen fontos döntés előtt állsz. Megnézzük az élethelyzetedet, amiben most vagy, de nem elemezgetjük, hogy ki mit tett, vagy nem tett, ki a hibás stb. Arra koncentrálunk, hogy hogyan oldhatnánk meg a mostani állapotot, mi lehet a következő lépés. 1-3 alkalom alkalom ajánlott, lehetőleg hetente, max. kéthetente.

Megerősítő coaching

Itt nagyon fontos cél, hogy megerősödj lelkileg valamilyen területen. Pl. az önbizalmad, vagy a nőiességed / férfiasságod helyreálljon. Ez kifejezetten egy fejlesztő coaching típus. Minden, ami fejlesztést igényel, ide tartozik. Egyszerre egy dologgal foglalkozunk, megvan a coaching célunk, és afelé haladunk. Gyakran ez azonban kihat nagyon sok más életterületre is, és pozitív változásokat hoz ott is. Gyakorlatokkal, tesztekkel, és sok-sok elgondolkodtató kérdéssel dolgozom. 5-10 alkalom a javasolt, az elején hetente, majd 2-3 hetente.

Életmódváltó coaching

Itt egy hosszabb távú önismereti és kiteljesedési folyamatban leszek a támogatód. Ha úgy érzed, hogy feje tetejére állt az életed, vagy nagyon sok korlátozó hitrendszerrel rendelkezel, amik gátolnak a haladásban, akkor ezt a coaching típust javaslom. Harmóniát hozunk az életedbe, összehangoljuk az életterületeidet, újraépítünk. Itt az első 2-3 hétben heti 1 alkalmat szoktam javasolni, majd kéthetente, később pedig havonta a legjobb, ha jössz. Ez egy hosszabb folyamat, általában fél év az intenzív szakasz, amit egy lazább utánkövetés, és a folyamat lezárása követ.

Ezek az aktuális tapasztalataim, de sokszor láttam már, hogy milyen csodákra képesek az emberek. Ha megvan a szándék a változásra, akkor nagyon gyorsan lehet haladni. Nagyon sokan járnak hozzám, és ennek szerintem az egyik fő oka a hatékonyság. Nem célom, hogy elmotyogjunk, és teljenek a hetek, hónapok. Szeretnék minél több embernek, minél gyorsabban segíteni, ezen van a fókuszom.

Kívánom Neked, hogy érd el, amit szeretnél, a legjobb úton-módon, és a lehető leggyorsabban!

Szeretettel:

Lili

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share