Oszd meg:
Share

Sokszor nem gondolunk bele, hogy ha szeretnénk valamit, vágyunk valamire, akkor azt ha elérjük, megváltozik az életünk. Ezért öntudatlanul megakadályozzuk azt, hogy változzunk, és ezáltal megváltozzanak a körülményeink is. Mert félünk.

Félünk az ismeretlentől. Nem vagyunk rá felkészülve, nem érezzük biztonságban magunkat. Ezért inkább nem változtatunk az életünkön, nyugtatjuk magunkat azzal, hogy majd megoldódik minden. Igen, valahogy biztosan lesz, de az is biztos, hogy ha a te kezedben az irányítása annak, amit lehet irányítani, akkor teljesen más végkifejlete lehet egy-egy nehéz helyzetből való felállásnak, mintha csak sodródsz.

Rengetegszer találkozom azzal, hogy az ügyfél felsorolja, mi mindent szeretne, majd mikor elgondolkoztatom, hogyan élne akkor, ha ez mind megvalósul, rájön, hogy nem is szeretné a változással járó életet. Ezért nem is lép afelé, hogy megvalósítsa.

Fordítsuk meg a dolgot, és gondold először át azt, hogy milyen életet szeretnél magadnak! Hogyan telne egy napod? Írd le reggeltől estig egy átlagos napodat az új életedből!

Aztán tedd fel magadnak a kérdést: Milyen emberré kell válnom, hogy ezt az életet élhessem? Mit kell megtennem? Gyere visszafelé a jövőből, és úgy határozd meg a lépéseket!

Szeretettel,

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share