Oszd meg:
Share

Ne vedd magadra mások energiáit!

Azért, mert valaki goromba, neked nem kell annak lenned! Attól, hogy valaki azt mondja, hogy ilyen vagy olyan vagy, te még nem leszel az!

Mi a legrosszabb érzés az újra ismétlődő helyzetben? Fontos, hogy az érzést keresd, ne magyarázgasd!

Például: mindig visszahízom a leadott kilókat. Mi ebben a legrosszabb érzés? A bűntudat. Vagy a kudarc. Tudatosítsd magadban, hogy akkor jelen esetben a bűntudattal/kudarccalvan dolgod. Honnan jön ez a bűntudat? Van ennél rosszabb?

Nem kell megtagadnod a negatívnak vélt érzéseidet, és úgy csinálnod, mintha nem léteznének. Fogadd el, hogy olykor előkerül a „sötét” oldalad. Ez nem baj. Csak ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad, és ne ragadj ott! A negatív tulajdonságainkat nem elnyomni kell, hanem meglátni, hogyan fordíthatnánk a hasznunkra.

Tegyük fel, hogy egy nagyon akaratos, önfejű oldalad is van. Lásd meg, mire használhatod! Mi lehet ebben a jó? Talán az, hogy nagyon kitartó vagy, és el tudod érni a céljaidat? Varázs gyakorlat

  • Írj össze öt olyan tulajdonságod, amiről eddig azt gondoltad, hogy negatív, és talán még szégyelltél is. Találd meg, hogyan szolgálja ez a tulajdonságod is az életedet! Mit adott az életedhez? Mivel járult hozzá, hogy olyan emberré váltál, amilyen vagy? Pozitív dolgokat keress!

  • Írj össze tíz olyan tulajdonságot, amelyet szeretsz magadban! Ha nehezen megy, akkor gondolj bele, hogy a barátaid mit mondanának rólad, milyen jó tulajdonságaid vannak?

Mire volt jó ez a két gyakorlat? Arra, hogy meglásd, ha nem csinálsz semmit, akkor is értékes vagy! Csak add önmagad! Az a legjobb verziód!

Nem kell másnak lenned, mint aki vagy!

Örülj azoknak a szuper képességeknek, tulajdonságoknak, amelyekkel már most rendelkezel, és találd meg, hogy a negatívnak ítélt tulajdonságaidból hogyan profitálhatsz! Azok sem véletlenül vannak! Ha jól kezeled őket, nem kell többet szégyellened, és bűntudatot érezned miattuk! Sem attól rettegned, hogy valaki rájön, hogy nem vagy tökéletes!

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share