Oszd meg:
Share

Ma az önbizalomról szeretnék írni neked, mert az utóbbi években ez a téma nagyon fontos lett számomra. A barátaim, és az ügyfeleim között is rengetegen vannak, akik önbizalomhiánnyal küzdenek. Sőt, talán az ügyfeleim között szinte mindenkinél előbb-utóbb szóba kerül ez a téma is. Ezért is célul tűztem ki, hogy ez lesz a fő küldetésem, hogy megtanítsalak bízni önmagadban, felépíteni az önbizalmad, kihozni belőle, amit csak ki lehet.

Nekem sem volt mindig önbizalmam… 18 évesen sok tekintetben voltam félénk, visszafogott. Nem ritkán izgultam, ha valakivel, akit nem ismertem, beszélnem kellett. Az ellenkező neműekről már ne is beszéljünk, kész katasztrófa volt. Valahol tudtam, hogy nem vagyok olyan csúnya, hiszen Milánóban is modellkedtem, de ezt a nőiességet nem tudtam megélni.

Ma már általában magabiztos, nyugodt, kiegyensúlyozott, sikeres és pozitív embernek tartanak, ami annak az eredménye, hogy az önbizalmam a helyén van.

Ha azt mondom, hogy önbizalom, akkor nem az egórol beszélek, és nem is a hiúságról, vagy az önzőségről. Az önbizalomnak ezekhez semmi, de semmi köze nincs. Valahogy a kultúránkba ivódott, hogy ciki azt mondani, hogy „jól vagyok, minden rendben”, és valóban így gondolni pedig már szinte bűn. Amikor megkérdezem az ügyfeleimet, hogy milyen jó tulajdonságaik vannak, gyakran jön vissza a következő válasz: „Nem szeretem fényezni magam.” Vajon tényleg önmagad fényezése, ha tisztában vagy az értékeiddel? Kétlem. Sőt, meggyőződésem, hogy nem így van.

Szóval most gyorsan csinálj is meg kérlek egy feladatot, mielőtt továbbmennék: Sorolj fel 10 jó tulajdonságot, amivel rendelkezel! Írd is le! A papírnak „varázsereje” van. 🙂 Lásd leírva is ezeket a dolgokat, és legyen ez a papír olyan helyen, ahol minden nap rá tudsz pillanatani. Ha nem megy a 10, akkor kérdezd meg azokat, akik szeretnek, hogy mit gondolnak, milyen jó tulajdonságaid vannak? Akár te is végiggondolhatod ezzel a szemmel, hogy mit mondana XY. A lényeg, hogy legalább 10 dolgot sorolj fel!

Hamarosan jövök majd még önbizalom kialakítását segítő gyakorlatokkal, írásokkal, mert úgy érzem, hogy erre nagy szükség van a mai világban.

Még egy gyors infó mára: november 2-án mini csoportos önismereti és coach képzésem indul, valamint november 13-án lesz  még idén egy utolsó online képzés is. Mindkettő rendkívül sokat adhat az önbizalmadhoz. Ha a 10-es skálán most 1-2-esen van az önbizalmad, akkor a képzés végére akár a 8-9-est is elérheted! Nézd meg a részleteket itt: Képzés

Legyen csodás heted!

Szeretettel:

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share