Oszd meg:
Share

Gyermekkorunkból rengeteg hiedelmet, hitrendszert hozunk magunkkal, amikkel gyakran nem is vagyunk tisztában. Bizony az is előfordul, hogy ezek nem szolgálják az életünket, hanem akadályoznak minket.

Te melyik típusba tartozol?

A maximalista vagy, aki szerint csak a 100% ér valamit, és ezzel hatalmas nyomást rak a vállára?

A sietős, aki nem szereti pocsékolni az idejét olyan dolgokra, amik nem hasznosak?

Az igyekvő, aki hatalmas erőfeszítéseket képes megtenni csak azért, hogy elismerést kapjon?

Az önfeláldozó, aki nem tud nemet mondani?

Magadra ismertél valamelyikben? Töltsd ki a tesztet, ha még nem tetted korábban, és gondolkodj el egy kicsin majd rajta. Ugyan 50 mondat ránézésre soknak tűnhet, valójában nem több, mint 10 perc alatt meg lehet oldani. Szánj ennyit magadra! Egy kis önismeret mindig jól jön!

A tesztet itt érheted el: Kattints!

Mit tegyél, ha már kitöltötted?

Az első és legfontosabb lépés, hogy tudatosítsd magadban, hogy melyik programokat futtatod, mit hozol magaddal gyermekkorodból.

Ezt követi az a felismerés, hogy mennyi felesleges stresszt okoz ez neked. Ha nem szolgálja az életedet, akkor át kell őket alakítani.

Ismerd fel, mikor, milyen helyzetekben kapcsol be ez a program! Figyeld meg a tested jelzéseit is! A test ugyanis mindig előbb jelez! Feszültség lesz rajtad úrrá, vagy nyugtalanság? Érzed a gyomrodban a gombócot? Izzad a tenyered? Figyeld, hogy neked mi a jelzés, és minél előbb felismered, annál könnyebb tudatosan változtatni rajta! Alakíts ki olyan jó szokásokat, amik felülírják ezeket a hozott hitrendszereidet, hiedelmeidet! Ne azonosítsd magad ezekkel a programokkal! Nem kell, hogy mindig így legyen a jövőben, tudsz változtatni!

Ha szeretnél változtatni, itt vagyok, jelentkezz be hozzám konzultációra!

Szeretettel várlak!

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share