Oszd meg:
Share

Nagyon szeretem a munkám, és szeretem azt, ahogy a mindennapok telnek az életemben, ezért gyakran el is feledkezem arról, hogy milyen fontos, hogy legyen más impulzus is az életünkben. Most, amikor ezt a bejegyzést írom, éppen nyaralok a kis családommal, ez ihlette azt a pár gondolatot, amit megosztanék veled.

A vakságaink a mindennapjaink része. Bizonyos dolgokat már nem is veszünk észre. Olyan ez, mint egy napszemüveg lencséje, amire egyre több és több szűrő rakódik rá, és elsötétíti / korlátozza a látóterünket, és azt, hogy valóban lássuk, mi minden zajlik körülöttünk. És bennünk is…

Minden alkalom, amikor kilépsz a megszokottból, vagy akár még a komfort zónádból is kimerészkedsz, új és új élményekkel gazdagodsz, és tágítod a látókörödet, újabb nézőpontból leszel képes ránézni az életed egyes területeire. Ilyenkor ezek közül a szűrők közül is lekerül néhány. Talán éppen egy olyan, aminek nagy hatása lesz a későbbi életedre.

Van, amikor egy ilyen komfort zónát tágító új helyzettől teljesen más vársz, és rájössz, hogy érhetnek még pozitív meglepetések akkor is, ha úgy gondoltad, hogy biztosan minden úgy lesz, ahogy eltervezted.

Ha úgy érzed, megrekedt valahol az életed, akkor csinálj valami szokatlant, amit eddig még nem tettél! Ülj be egy új kávézóba, utazz el, vagy menj ki egy szép parkba!

Aztán tedd fel magadnak a kérdést:

Mi az, amit még nem próbáltál? És még mi?

Biztos vagyok benne, hogy még rengeteg dolgot nem próbáltál ki, ami változtathat a helyzeten! Engedd szabadon a fantáziádat, és írj le mindent, ami eszedbe jut! Ne korlátozd magad, tényleg írj le MINDENT! Azt is, amiről azt gondolod elsőre, hogy butaság, vagy lehetetlen! Minden gondolat számít, adj esélyt, hogy megjöjjön intuitív módon az ami meghozza a megoldást!

Néha már az is meghozza az eredményt, ha pár napra kijössz a mindennapi rutinból, és nem foglalkozol azokkal a dolgokkal, amikel általában. Ilyenkor egyszer csak jön egy érzés, egy gondolat, és meg is van a megoldás! Csodásan működik! Próbáld ki!

Ha szeretnél inkább külső segítséget ahhoz, hogy megtaláld, mi az a következő lépés, amit meg kell tenned, keress bátran!

Szeretettel kívánok Neked csodás hetet:

Lili

 

 

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share