Oszd meg:
Share

Nem tűnik nehéz kérdésnek, ugye? Mégis, az esetek nagy részében, mikor felteszem ezt a kérdést az első találkozáskor, tízből kilencen nem tudnak rá egyértelműen válaszolni. Elkezdenek beszélni az életükről, csaponganak és ugrálnak egyik problémáról a másikra. Sérelmeket mesélnek el, panaszkodnak, másokat hibáztatnak.

Ez mind rendben is van még az elején, de mégis elmarad valami: a konkrét válasz. Meg szoktam kérdezni ilyenkor: Ha egy mondatban, vagy néhány szóban kellene megfogalmazni, hogy min változtatnál, akkor mit mondanál? Amit egy mondatban nem tudsz elmagyarázni, azt még te sem ismered igazán. Nehéz úgy segítenem neked, ha te sem tudod, hogy mit szeretnél. Jöjjön most három olyan feladat, amely segíthet neked!

  • Gondold át, és írd is le, mi lenne az, amin valóban változtatni szeretnél! Amit te akarsz, és nem azért, hogy másnak megfelelj, hanem azért, mert téged tenne boldogabbá egy olyan élet, amelyben megvalósulna a változás ezen a területen.

  • Mit ad neked, ha sikerül elérned, amit szeretnél? Milyen érzés lenne? Milyen lenne az életed? Keress minél több pozitív és szép érzést, amely megerősít már itt az elején, és motivál, hogy végigmenj a folyamaton!

  • Mit kell ehhez tenned? Mit kell megváltoztatnod az életedben, gondolkodásodban? Mit kell elengedned?

Tudom, hogy nem könnyű. Ha az lenne, akkor Te csodásan megoldottad volna az életed minden nehézségét egy pillanat alatt. A változás azonban egy folyamat. Néha könnyebb, máskor nehezebb. Abban segítek most neked, hogy akkor is tovább menj, ha nehéz, és újabb lépésekre inspiráljalak, amikor az út könnyű.

Ahhoz, hogy valamit le tudj rakni, ami teher számodra, vagy akár fájdalmat is okoz, legelőször meg kell tenned a következő lépést: Nézz szembe vele!

Szeretettel,

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share