Oszd meg:
Share

Újratervezés Magazin hatodik szám

Kedves Olvasó!

Amikor elkezdtük a magazint, még nem gondoltuk, hogy az újratervezés ennyire intenzíven jelen lesz az életünkben. Az elmúlt évben tízezreknek segítettünk újratervezni, újragondolni élethelyzeteket, megtalálni az új utakat.

A mostani számunkkal szeretnénk abban támogatni téged kedves Olvasó, hogy lendületet vegyél ismét, és kihasználva a tavaszi csodaszép megújulási időszakot, a lelked is kapjon egy kis napsugarat, és friss levegőt. Tudom, nem könnyű a bezártság, a covid, a sok aggodalom, és a még több újratervezés. Néha túlélési üzemmódban működünk mindannyian, és ez is rendben van most.

Érdemes ilyenkor feltenni ezt a kérdést: Hogyan lehetnék most jó magamhoz?

Tegyél minden nap valamit azért, hogy töltődj! Ezzel a magazinnal is ez a célunk. Tedd szokásoddá, hogy a reggeli kávéd mellett belelapozol, elolvasol egy cikket, elgondolkodsz egy-egy bekezdésen. Ahogy az első cikkben is olvashatod majd, tervezd be magad is az életedbe! Hidd el, megéri!

Sok időt tölthetünk most a korlátozások miatt a családunkkal, párunkkal, és bár ez elsőre biztosan nagyon jól hangzik, tudjuk, érezzük, látjuk, hogy hoz kihívásokat is magával. Ezért ebben a számunkban több olyan cikket is olvashatsz, ahol a párkapcsolat, a család, a mindennapi szerepeink, és ezek nehézségei a téma. Célunk, hogy tudatosítsd, ami van, és támogatást kapj, hogy változtass rajta!

Három fantasztikus könyvet is ajánlunk neked Lukács Lizától, L. Stipkovits Erikától és Pintér Istvántól. Szemfelnyitó, igazán nagyszerű művek.

A gyerek rovatunk abban segít most, hogyan nyújts biztonságot a bizonytalanságban. Gyermekterapeuta pszichológusunk Posztós Réka pedig még egy örökös mumusra, a rendrakásra is hozott egy szuper gyakorlatot, amit érdemes kipróbálni. Karanténos túlélési tippjeink sem maradhatnak el, és dietetikus munkatársunk Kiss-Dalmadi Mariann pedig a táplálkozáshoz ad ötleteket.

Az üzleti oldal is elengedhetetlen része a magazinunknak, sok vezető olvas minket, és akkor is érdemes belelapoznod, ha kisebb vállalkozásod van, vagy inspirálódnál, fejlődnél ezen a területen is. Kiégés, konfliktuskezelés nagyon aktuális téma most, és a megújuláshoz is hoztunk szuper írásokat.

Ez a szám nem született meg könnyen, mert nekem is sokszoros újratervezés bonyolította az életemet. Azonban végtelenül hálás vagyok a csapatunkért, akik egytől-egyig mellém álltak, számíthattam rájuk szakmailag és azon túl is, és segítettek engem is mindenben, amiben tudtak. Külön köszönetet szeretnék mondani Pados Eszternek, aki nélkül erős csúszásban lennénk, azonban ő fantasztikusan összefogta és menedzselte ezt a számot. Hálás vagyok, hogy ennyire csodálatos emberekkel dolgozhatok együtt, és közösen ennyi jót tudunk adni a világnak, és egymásnak is! Köszönöm, hogy vagytok!

Nagyon jó olvasást, töltődést kívánok Neked kedves Olvasónk! Örülünk, hogy itt vagy!

A fejlődésed szolgálatában,

Polgár Lili

főszerkesztő

Újratervezés Magazin ötödik szám

Kedves Olvasó!

Köszönjük, hogy most is velünk tartasz!

Ez már az ötödik szám, és egyben mérföldkő is az életünkben, hiszen eredetileg ennyi számot terveztünk, hiszen egy teljes coaching folyamatot szerettünk volna végigvinni. Ezt a folyamatot a tanulmányaim és sok évnyi tapasztalatom alapján alkottam meg, és mivel nagyon hatékonynak bizonyult, ezért évek óta tanítom is. Több, mint 400 diák sajátította el, és alkalmazza sikerrel, ezért is gondoltuk, hogy megosztjuk veled is.

Egy kis visszatekintés, hogy mi is volt eddig:

Az első szám a diagnózisról, célkitűzésről szólt, hiszen
ha nem tudod, mit szeretnél, ha túlságosan ködös, vagy konkrét célok helyett csak álmaid és vágyaid vannak, akkor nagyon nehéz, sőt, én azt gondolom, hogy lehetetlen elérned, amit szeretnél.

A második számunk az erőforrásgyűjtésről szólt, mert ahhoz, hogy el tudd érni a célod, nélkülözhetetlen az üzemanyag, ami nem más, mint az, hogy felfedezed magadban a jó dolgokat, azokat a készségeket és képességeket, amik már most is megvannak benned, és amikre támaszkodhatsz az utad során, és erőt, motivációt, kitartást nyerhetsz belőle.

A harmadik szám a komfortzóna tágításról szólt, mert oké, hogy tudod, hogy mi a cél, és már „feltankoltál”, tele vagy energiával, „ide nekem az oroszlánt is” érzésekkel indulnál neki az útnak, azonban érdemes itt még egyszer ránézni, hogy mit is akarsz valójában. Emellett új nézőpontokat találni, mélyíteni a megoldásfókuszú szemléletet, és egy kicsit feszegetni a komfortzónád határait.

A negyedik szakasza a folyamatunknak, amiről a magazin előző száma is szólt, pedig a döntés fázis.

Tudod, mit akarsz, van hozzá energiád, motivációd, lelkesedésed, hogy végigvidd, már tágítottad a komfortzónádat is, és a szemléleted is változott, új nézőpontokból is ránéztél a helyzetre, akkor most van itt az ideje, hogy eldöntsd, hogy melyik utat választod, és ha eddig csak apró lépésekben haladtál, most felvedd a 100 mérföldes csizmádat, és hajrá előre. Ehhez adtunk rengeteg segítséget a negyedik számban.

A mostani számunk pedig nem véletlenül lett így év elejére időzítve, mivel az ötödik számunk, úgy, ahogy a coaching folyamatban is az ötödik fázis, a lezárásról szól, és arról, hogyan tovább. Értékeljük a közös utunkat, ahonnan ahová eljutottál, és megnézzük, hogy merre is mész tovább, mik az újabb mérföldkövek az életedben, és azokra hogyan készülsz fel, majd lezárjuk a folyamatot. Így az ötödik számunk az évzárás, évnyitás témakörét boncolgatja dupla aktualitással, hiszen nem csak a folyamatunk zárult, hanem a 2020-as év is.

Különlegessége a mostani számnak, hogy gyerek rovatunk is van már, valamint van egy 15 oldalas business extra rész is, a kiemelkedő siker és teljesítmény 8 pillérével.

Bár a folyamat most zárul az ötödik számmal, de vannak még tematikus terveink, ötleteink, így több, mint 500 oldalnyi kiadvány után is folytatjuk, és találkozhatsz velünk hamarosan újra.

Akkor vágjunk is bele! Jó olvasást!

A fejlődésed szolgálatában:

Polgár Lili

főszerkesztő

Újratervezés Magazin negyedik szám

Kedves Olvasó!

Köszönjük, hogy itt vagy, és úgy döntöttél, hogy olvasol minket!

Életünk során nem csak néha kerülünk döntés helyzetbe, hanem minden egyes nap rengeteg döntést kell meghoznunk. A legtöbb döntésünkkel még csak tisztában sem vagyunk, annyira rutinná vált. Vannak azonban olyan élethelyzetek is, amikor nagyobb döntést kell meghoznunk, és ezektől gyakran tartunk, elodázzuk, vagy próbálunk nem foglalkozni vele. Eljön az a pillanat azonban, amikor ha nem döntünk, és a nem döntés is valójában egy döntés, akkor mások fognak dönteni helyettünk.

Ebben a számban arra szeretnénk inspirálni, hogy mondj IGEN-t önmagadra, és dönts! Azzal, hogy döntesz, valamire igen-t mondasz, másra pedig nem-et. Mondj nemet a bántalmazásra, azokra, akik megsértik a határaidat, és mondj határozott igen-t ÖNMAGADRA, és egy boldog életre!

Új szerzőkkel bővült a csapatunk, és van vendégszerzőnk is, így még színesebb tartalommal vagyunk jelen:

Mi a szabadság?

Hogyan gondolkodik a népszerű és elismert író Simon Sinek erről a témáról?

Van-e tökéletes ideje egy döntésnek?

Tényleg mindig van választásod?

Az egész számot ennek a témának szenteljük most, és rendkívül sokféle nézőpontból tekintünk rá a döntésekre.

Foglalkozunk párkapcsolati krízisekkel is, és az egyensúly megteremtésével is. A Rubik-kocka hatásról is olvashattok, ami segít, hogyan fordítsd a rosszat is a javadra.

Business rovatunkban olvashattok többek között személyes énmárkáról, üzleti megjelenésről, asszertív vezetésről, a vállalkozások rezilienciájáról. Megtudhatod azt is, hogyan alkalmazd a munkahelyen elsajátított tudásodat otthon. Igen, jól érted! Olvasd el a „Vidd haza a munkát!” cikkünket!

Stílusok rovatunkban most megismerkedhettek a versterápia egy formájával is, a Haikuval.

A könyvajánlót feltétlen nézd meg, egyik személyes kedvencem Edith Eva Eger – A döntés című könyve is köztük van. Ha lehetne, kötelező olvasmánnyá tenném!

Felkészültél, hogy még jobban megértsd önmagad, és a döntéseidet?

Készen állsz, hogy egyre jobb döntéseket hozz az életedben?

Akkor vágjunk is bele!

Polgár Lili

főszerkesztő

Újratervezés Magazin harmadik szám

Kedves Olvasó!

Örülünk, hogy most is velünk tartasz! Ez már a harmadik számunk, azaz több, mint 300 oldalnyi anyaggal tudtuk már támogatni a fejlődésed! A mai szám különlegessége, hogy óriási szintet léptünk megjelenésben is, köszönet érte Opra – Szabó Zsuzsának, aki a csapatunk legújabb tagja, és grafikusként támogatja az utunkat.

A mostani számunk központi témája a komfortzóna, és annak mozgatása, feszegetése.

A lifestyle rovatunkban olvashatsz arról, hogy mi is egyáltalán ez a komfortzóna? Vagy kényelmi zóna? Vagy tanulási zóna, esetleg pánik zóna?

Hol vannak a határaid, meddig és hogyan érdemes fejlesztened magad, pláne egyedül? Árthat-e az, ha túlzásba viszed?

Anyaság, nőiség és párkapcsolati téma is a komfortzóna szemüvegén keresztül lett megvizsgálva, és szó esik a bűntudatról, szorongásról is, illetve annak kezeléséről, köszönhetően a szuper írást Dr. Szilágyi Boglárka pszichiáternek.

Hogyan érdemes egyáltalán belevágni a változásban? Mit tegyél ahelyett, hogy felforgatnád gyökerestül az életed?

Pszichológusunk, Posztós Réka ezeket a kérdéseket feszegette a mai számban.

Business rovatunkban folytatódik a kiégés sorozatunk, és egy összefoglalót is láthattok az igencsak komfortmozgató VUCA világról, amiben élünk. Arról is olvashattok, hogy mi a gond a perfekcionizmussal, és a sokszor értelmetlen szervezet- és vezetőfejlesztés is előtérbe került.

Vajon van kiút a szokásiank rabságából? Ezzel indul a stílusok rovatunk. A megszokott lovas és kutyás nézőpont sem maradhat el, és a kreatív alkotás előnyeit is megtudhatod a mostani számunkból. A napsugár gyakorlatot pedig ki ne hagyd! Pados Eszter mentor társunk cikkéből pedig a konfliktuskezelő stílusodat derítheted ki.

Könyvajánló rovatunkban 3 szuper könyvet ajánlunk neked, végül pedig a szokásos interjúkkal zárjuk a magazint.

Jó olvasást!

A fejődésed szolgálatában:

Polgár Lili és az Újratervezés magazin csapata

Újratervezés Magazin második szám

Kedves Olvasó!

Örülünk, hogy itt vagy! Ebben a számunkban, ami ismét 100 oldalasra sikerült, megmutatjuk neked, hogy mennyire sok jó van benned! Igen, benned! És nem, ez nem az egód növeléséről és az önfényezésről fog szólni.

Segítünk, hogy felismerd azt a rengeteg csodás dolgot önmagadban, amivel már most is rendelkezel, és abban is segítünk, hogy ezeket az erőforrásokat, ahogy mi szakmailag hívjuk őket, aktiválni is tudd az életedben, azaz használni, mikor szükséged van rá, támaszkodni rá, mikor olyan élethelyzetben vagy, amit meg kell oldani.

A lifestyle rovatunkban rengeteg praktikus tipp és tanács mellett többek között megtudhatod, hogyan használd a múltad erőforrásnak, mennyire sok jó tulajdonságod van már most is, hogyan legyen több öröm az életedben, és hogyan ne szabotáld a céljaidat. A veszekedés receptre párkapcsolati cikkünket se hagyd ki! Ez a rovat egy igazi erőforrás bomba! Ha elolvasod a cikkeket, végigcsinálod a gyakorlatokat, csodás eredményekre és érzésekre számíthatsz!

A business rovatunkat szintén az erőforrások szemüvegén keresztül írtuk meg ebben a számban. Lesz itt szó a Flow élményről, ami támogatja a hatékonyságot és eredményességet, soft skills fejlesztésről, sikerességről, tejlesítményről, karrier tervezésről, és még sok mindenről, ami támogatja a szakmai fejlődésedet attitűd szinten is. A „Nálatok laknak-e állatok?” cikkünk pedig nem csak vicces és figyelemfelkeltő címmel rendelkezik, hanem egy nagyon értékes cikket rejt a tabukról, kényelmetlen beszélgetésekről, érdemes elolvasnod.

A stílusok részben többek között megismerkedhetsz az art coachinggal, kapsz egy szuper ízelítőt a brief coachingból, és a nyelvi coaching cikkünk azt boncolgatja, hogyan lesz önbizalmad az idegen nyelvű beszéd terén. A korábbi számban megjelent lóasszisztált coaching bemutatása után most ebben a számban a kutyák segítő szerepéről lesz szó és arról, hogy a lovakkal is hogyan lehet erőforrásokat gyűjteni, és töltődni.

Végül, de nem utolsó sorban a könyvajánló részben Simon Sinek, és Michelle Obama került terítékre, mely után a velünk készült interjúkat olvashatjátok.

Jó olvasást!

A fejlődésed szolgálatában:

Polgár Lili és az Újratervezés Magazin csapata

Újratervezés Magazin első szám

Egy haladó coachoknak tartott továbbképzésen le voltam nyűgözve, hogy mennyi mindent tudnak már a diákjaim, és úgy éreztük mindannyian, hogy csodás lenne ezt a tudást megosztani a coaching módszertan és szemlélet iránt érdeklődőkkel, illetve mindazokkal, akik számára az önfejlesztés fontos.

Először egy könyben gondolkodtunk, majd úgy döntöttünk, hogy kicsiben kezdjük. Ezt a kicsit, ami közel 100 oldal lett végül, tudod most letölteni. Egy magazin az újratervezésről, és arról, hogyan birkózzunk meg a mindennapi nehézségeinkkel, elakadásainkkal, és milyen eszközök állnak ehhez rendelkezésünkre.

A magazint 4 részre osztottuk fel:

Az első részben az életmód cikkeinket olvashatod, ahol ebben a számban szó lesz a változások kezeléséről, a halogatásról, az életcélod meghatározásáról, párkapcsolatról, anyaságról stb., sok fejlesztő gyakorlattal színesítve.

A második rész az üzleti írásainkat tartalmazza, ami nem csak vezetők számára lehet érdekes, hanem mindenkinek, akit érdekel a VUCA világ, a HR, a vállalati képzések világa, a kiégés stb. Sok gondolatindítóval találkozhatsz itt is.

A harmadik részben szeretnénk nektek különböző coaching irányzatokat bemutatni, és a mai számban foglalkozunk az ön-coachinggal, az NLP-vel, a zenei coachinggal, és egy igen különleges stílussal, ami a lóasszisztált coaching. Igen, jól érted. Coaching, ló, te!

Végül pedig megismerkedhetsz velünk, hogy kik is vagyunk mi. Vannak köztünk pszichológusok, pszichiáter, szakfordítók, felsővezetők, HR szakemberek, szervezetfejlesztők, EMK-s, zongoratanárnő, kognitív viselkedésterapeuta, integratív gyermekterapeuta, újságíró, marketinges, pénzügyi befektetésekkel foglalkozó giga projekteket irányító vezető, fogorvos stb. Ahogy láthatod, elég színes a paletta, de amit képviselünk, az közös értékeken nyugszik, és mindannyian szeretnénk több boldogabb és reziliens embert látni.

Hogyan olvasd ezt a magazint?

Fontos, hogy ne csak olvasd, hanem csináld meg a gyakorlatokat is!

Érdemes időnként visszatérned rá, és újra megcsinálnod pár hónap múlva, hogy lásd a fejlődésed!

Derítsd ki a gyakorlatok segítségével, hogy pontosan mit szeretnél, mi az a cél, amit el szeretnél érni, és tegyél érte minden nap!

A fejlődésed szolgálatában:

Polgár Lili

Oszd meg:
Share