Oszd meg:
Share

Az életünkben nem mindig alakul minden úgy, ahogy mi elképzeltük, sokszor kifejezetten nagy drámákba keveredünk, amikből nehezen tudunk kilépni. Főleg egyedül. A barátnők, barátok itt nem a megfelelő személyek, hogy segítsenek, mert ők többnyire azt mondják, amit hallani szeretnél. Ez pedig oda vezethet, hogy túl mélyre süppedsz az önsajnálatban, és minél mélyebbre mész, annál nehezebb kijönni a saját magad által ásott gödörből. A másik lehetőség, hogy valamelyik barátod keményem megmondja, hogy mi a tuti, és ez, ha igaz, ha nem, te megsértődsz rajta, így a baráti kapcsolatotok komolyan sérülhet. Egy kívülálló jó szakember viszont nem ítélkezik, meghallgat, és attól függően, hogy mi a szakterülete, segít az utadon.

Az én területem a pozitív pszichológián alapuló coaching. Ahogy a sportolóknál az edző (coach) egy kitűzött cél érdekében segít, pl. hogy megnyerjen egy versenyt, én ugyanúgy támogatlak lelki szinten, hogy elérd azt, amit szeretnél.

Miben segít az Örömterápia?

Segít olyan lelki blokkok feltérképezésében, és oldásában, amik megakadályoznak abban, hogy elérd a céljaid, hogy kiteljesedj. Lehet ez félelem, önbizalomhiány, stressz stb.

Segít a fogyásban. Ez is fejben dől el! Ez az első, és legfontosabb lépés, hogy leadd a plusz kilókat. Megtaláljuk mi a korlátozó hiedelmed és hitrendszered, és újraírjuk. Utána már könnyedén olvadnak le rólad a fölösleges párnácskák.

Segít a nőiességed megélésében, kibontakoztatásában!

Segít, ha elégedetlen vagy a munkáddal, anyagi helyzeteddel!

Segít a párkapcsolati problémákon is!

Segít, ha gyermeknevelési gondjaid akadnak!

Segít kilépned a drámáidból, hogy tisztán, világosan lásd a helyzetet, és tudd, mi a következő lépés, és hogyan lépd meg azt!

Célom, hogy segítsek a testi-lelki harmóniát megteremteni az életedben, amiben jól érzed magad, és pont úgy élsz, ahogy mindig is szerettél volna!

Hogyan zajlik egy ülés?

Ha éppen nagyon traumatizált/kiborult vagy, és benne vagy a “vakság” állapotában, ami ilyenkor természetes, akkor első alkalommal valamilyen alternatív terápiát választok a coaching mellé, hogy levegyük a stresszt rólad. Elengedjük, ami már nem szolgál, hogy visszanyerd a tisztánlátás képességét. Ez olyannyira hatékony, hogy sokszor utána már nincs is szükség másra. Azonban, ha úgy érzed, hogy szeretnéd, hogy elkísérjelek az utadon, vagy további fejlesztő-megerősítő támogatásra van szükséged, akkor erre lehetőség van a további coaching ülések keretein belül.

A pozitív pszichológia azon alapszik, hogy mindenki “kész” van, és ha nem is tökéletes, de rendelkezik nagyon sok tehetséggel, tapasztalattal, tudással. Ennek következménye, hogy rengeteg lehetősége van arra nézve, hogyan élje az életét. A választása minden pillanatban a kezében van. A hozzáállásától függ, hogy mit hoz ki a lehetőségeiből. A pozitív pszichológia nem arra hegyezi ki az üléseket, hogy hónapokig nyöszörgünk a problémán, elemezzük miért történt, ki volt a hibás, sajnáltatjuk magunkat, hanem felfedezed, hogy mennyi értékes tulajdonságod van, milyen csodás ember vagy, és megtalálod azt az utat, életcélt, amit azután, hogy tisztába jössz önmagaddal, el is érsz.

Esetleg felmerülhet a kérdés, hogy erre vagy arra tovább, ilyenkor is nagyon jó egy ülést tartani. Dönteni te fogsz, de segítek, hogy világosan lásd az élethelyzeted.

Hogy elérd a célod, én a megfelelő kérdéseket teszem fel, amin elgondolkozol, és saját magad jössz rá dolgokra. Ez sokkal hatékonyabb, mintha én megmondanám, mit kell tenned. Van, persze, hogy egy kicsit osztom én is az észt, de az alap koncepció, hogy neked legyenek “AHHHAAAA!” élményeid. Felismeréseid. Mikor leesnek a dolgok, rájössz Te magad a megoldásokra. Ezután pedig cselekszel.

Miért jó ez? Azért, mert képessé tesz arra, hogy a hátralevő életed során mindig tudd alkalmazni, ne csak egy probléma megoldására, hanem az összesre! Nem megoldom a konkrét jelenbeli problémádat, hanem amellett, hogy azt a támogatásommal megtanulod kezelni, azt is megtanulod, hogyan oldd meg a jövőben az összes problémádat, konfliktusodat, válságodat! Sőt, lehetőleg ne is kerülj bele, mert észrevedd időben a játszmákat, és tudd már a kezdeti fázisban kezelni őket!

Hány alkalom egy coaching?

Erre a kérdésre nem tudok pontos választ adni. Mindenkinél más. Egy alkalom 60 perces, ami során a pozitív pszichológiát alapul véve, mindig egyénre szabom az ülést. Az, hogy mennyi alkalomra van szükség, függ a kliens állapotától, szándékától a változásra, és a probléma súlyosságától is. Azt megjegyzem, hogy a legfontosabb ezek közül a szándék. Van, aki hetente, kéthetente jár az elején, majd utána havonta, és később negyedévente visszatér egy kis megerősítésre. A megerősítés nem az ego megerősítését jelenti, hanem azt, hogy a kiteljesedésed, boldogságod útja a lehető legzökkenőmentesebb legyen.

Hogy lehet igénybe venni a konzultációt?

Lehet személyesen, skype-on, vagy viberen is, ahogy neked kényelmes. 10000 forint/alkalom. Egy alkalom 60 perc

Mit kell tudnom még?

Hamarosan lesznek új kiscsoportos tréningjeim is, ahol egy-egy témát dolgozunk fel. Érdemes ezeken részt venni, mert tágítják a látóteret, és lehetőséged van fejlődni, lendületet adni egy-egy életterületednek.

Már előrendelhető a könyvem is ebben a témában, és várhatóan ősszel elindul a képzésem is, hogy önmagad is tudd mindig “edzeni”, vagy akár másokon segíteni.

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy támogatni tudjam az életedet értékes és hasznos írásokkal! Kattints ide!

Szeretettel várlak az üléseken is!

Polgár Lili Zsuzsanna

coach, tréner, mediátor, theta healing konzulens

+36 70 318 48 52

 

Oszd meg:
Share