Oszd meg:
Share

Lukács Lili

képzési vezető

lili@oromterapia.hu

Szeretettel köszöntelek a weboldalamon!

Lukács Lili vagyok. 43 éves, édesanya, barátnő, nő, ember. Egy a hétmilliárdból, aki mindennap megküzd az élet gondjaival.

Huszonegy éves voltam, amikor édesapám meghalt. Még csak 52 éves volt. Óriási megrázkódtatás volt ez számomra. A mai napig nagyon hiányzik. Akkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy vajon ennyi-e az élet. Megszületünk, felnövünk, közben tanulunk, majd dolgozunk, családunk lesz, gyerekünk születik, majd ők is felnőnek, mi pedig meghalunk.

Tényleg ennyi? Egy mondatban leírható? De mégis ki vagyok én? Mi értelme az életemnek? A gyász közepette ezek a gondolatok foglalkoztattak. Nagyon mélyre zuhantam, össze kellett szednem magam. Megismerkedtem a pozitív pszichológiával, ami rengeteget segített. Nem hagyott a múltban ragadni, és sajnál(tat)ni magam.

Sikerült felkelnem, és újra építenem az életemet. Ami aztán azóta még párszor összedőlt, de mindig újra és újra felálltam. Túléltem párkapcsolati drámákat, súlyos betegséget, anyagi nehézségeket, meghíztam és lefogytam, szóval az élet nem kímélt engem sem.

A pozitív pszichológia azonban rengeteget segített. Egyre könnyebben és könnyebben sikerült továbblépnem nehéz helyzeteken. Korábban nagyon meg tudtam zuhanni, ha úgy éreztem, valaki bánt. Könnyen személyes sértésnek vettem mindent.

Ma már tudom, ki vagyok, mit akarok, és az érzékenységemet hogyan fordíthatom hasznomra. Az óriási esések elkerülnek, mert nem hagyom addig fajulni a dolgokat, és időben kezelem azokat. Téged is erre tanítalak a könyvemmel, coach képzésemmel, tréningjeimmel, konzultációkkal stb.

Eltelt már húsz év is azóta, hogy elindultam ezen az úton. Sokat tanultam, míg végül a coaching mellett kötöttem ki, mert ezt tartottam a legjobb és leghatékonyabb módszernek a változáshoz.

Ha valamit nem szeretsz az életedben, mindig van lehetőséged változtatni rajta! Akkor is, ha ezt elsőre, sőt, akár másodjára sem látod! Segítek megtalálni a választ a “hogyan tovább”-ra, és biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Hiszem, hogy képes vagy megteremteni magadnak a boldog életet! Ehhez adok neked támaszt: egy folyamatot, amelyen végiglépkedve meglesz az eredmény.

A tanulást, fejlődést nagyon fontosnak tartom, ezért folyamatosan képzem magam 6 éves koromtól.

Legutóbbi releváns végzettségeim/iskoláim (a teljes listával nem untatlak, brutál hosszú):

2020-2021 Vállalati belső és vezetői coach – Corvinus Egyetem posztgraduális képzés

2017-2019 HR Business Partner szakközgazdász – Corvinus Egyetem posztgraduális képzés

2016. VP Business és executive Coach

2016 Lemma Coach

Ha úgy érzed, én vagyok, aki a „te embered”, akkor szeretettel kísérlek az utadon!

2019-től olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy saját tanítványaimból már egy kiváló szakemberi gárdát tudtam felépíteni, és nem magányos farkasként próbálom a világot jobbá tenni, hanem velük együtt. Ismerd meg őket is!

Lili

MENTOR CSAPAT

Molnárné Gyuris Edit

senior mentor

edit@oromterapia.hu

Molnárné Gyuris Edit vagyok, két csodás gyermek anyukája, nő, barátnő, ember.

Sok mindent tapasztaltam, éltem meg, küzdöttem le életem eddig eltelt 40 évében.

Dolgoztam az egyetemi évek alatt és után, egészen a gyerekek születéséig alkalmazottként pénzügyi területen, majd a gyerekek mellett egy nagyon pici, intelligencia és kompetenciafejlesztő webáruházat hoztam létre és működtettem.

Emellett az élet zajlott, ahogy mindenhol: a mindennapok sokat olvasós, sokat játszós, sok időt együtt töltő ritmusában villám gyorsan nőttek a gyerekek. Oviba, iskolába került előbb a lányom, majd a fiam is, ahol aktív szerepet vállaltam/vállalok ma is a közösség, az osztály szolgálatáért. Tervezek, szervezek, lebonyolítok. És élvezem.

A pozitív pszichológia, önmagam megismerése, az elakadásaim mögötti okok feltárása, a korábbi mintáim felismerése, tudatosítása régóta érdekelt. Eleinte elsősorban önmagam miatt, mert fejlődni szerettem volna, majd a gyerekek születése után már miattuk is.

Folyamatosan kerestem azokat a forrásokat, könyveket, önismereti tréningeket, pszichológusokat, trénereket, szakembereket, ahol ebben fejlődhettem. Így kerültem kapcsolatba öt évvel ezelőtt Rambala Évával és az Erőszakmentes kommunikációval.

A közös munka egyik alkalmával Éva megkérdezte, lenne-e kedvem gyerekeknek is tanítani az erőszakmentes kommunikációt?

Kissé bátortalanul, de igent mondtam.

Jól döntöttem.

Azóta Éva támogatásával lehetőségem nyílt tartósan gyermekvédelmi ellátásban részesülő gyermekekkel, tizenéves fiatalokkal dolgozni gyermekotthonokban, a II. és XII. kerületben, később nyári tábor keretében mélyebben megismertetni velük az erőszakmentes kommunikáció erejét, valamint azóta rendszeresen tréningeken és egyéni ülések keretében az EMK iránt elkötelezett szülők gyermekeit vezetni be az EMK szépségeibe.

Emellett, a gyermekeim által megtapasztalt problémák megoldásának igénye és szükségessége teljesen véletlenül sodorta elém a megoldásközpontú brief coachingon belül, a Kids’ Skills gyermek coaching lehetőségét.

Egy újabb út, melyre igent mondtam.

E két lehetőség, az erőszakmentes kommunikáció, mint érzelem fókuszú, valamint a Kids Skill’s, mint megoldásközpontú megközelítés tökéletesen kiegészítik, támogatják egymást a mindennapi életemben.

Szerencsésnek érzem magam, mert egy nagyon régen dédelgetett álmomat váltom valóra hónapról hónapra: a pszichológia iránti, nagyjából 20 éves érdeklődésem és tudásszomjam olthatom azzal, hogy intézményi keretek között pszichológiai tanácsadást tanulok a Babes-Bolyai Egyetemen, Kolozsváron.

2019 szeptembere óta a hazai coaching képzés egyik jelentős oktatója, Polgár Lili munkáját támogatom, mint mentor. A leendő coachok oktatásába kapcsolódtam be, az erőszakmentes kommunikáció alkalmazása oktatása terén szerzett tapasztalataim okán.

Mit ad nekem a mindennapokban az EMK, és a Lilinél elvégzett life- business coaching?

Tudatosságot, önreflexiós képességet, megértést, elfogadást először önmagam, majd mások felé. Segít kiállni önmagamért, mert felfedeztem az érzéseim mögött megbúvó szükségleteimet. Segít közelebb kerülni a gyermekeimhez is azáltal, hogy nagyobb rálátásom van arra, hogy egy-egy komfortzóna tágító viselkedésük mögött milyen szükségletük megvalósulása zajlik épp, amely miatt megértő tudok lenni velük. Vagy ellenkezőleg: mely szükségletük kielégületlensége miatti hiány húzódik meg az adott viselkedés mögött, s azt hogyan oldjuk meg közösen.

Segít a céljaim elérése érdekében türelmesebbnek, kreatívabbnak lenni önmagammal, a gyerekeimmel és a körülöttem lévő emberekkel, a világgal.

A life- és business coaching mellett volt lehetőségem elmélyedni a tréneri és szervezetfejlesztői tudomány szépségeiben, tovább növelve a térképet, melyen mozogni tudok.

Erőt és lendületet a mindennapokhoz a futás, rendszeres teljesítménytúrázás és jóga (asthanga jóga) mellett Kurt Vonnegut és Feldmár András könyvei, gondolatai, valamint a kortárs magyar írók adnak.

Szeretem a csendet, a túrákon az erdő madarainak egymást túlcsivogó hangzavarát, a fák sokaságának mélységes nyugalmát, a meredek kaptatók után a lankásabb szakaszokat.

S végül a coaching és egyéb segítő folyamatokban az üléseken a gyerekekhez és felnőttekhez fűződő hozzáállásom kvintesszenciáját Ivo Andric, szerb író Aska és a farkas c. novellájában fogalmazta meg az elmúlt század 70-es éveinek közepén:

„Nem is tudjuk mennyi erőt és mennyi lehetőséget rejt magában minden egyes teremtés. S nem is sejtjük, mi mindenre vagyunk képesek.

Életre kelünk, és elmúlunk, s nem is ébredünk tudatára, mi minden lehettünk, s mi mindent tehettünk volna.

Ez csak nagy és kivételes pillanatokban lesz nyilvánvalóvá, mint amilyenek ezek is.”

(Ivo Andric)

Pados Eszter

senior mentor

eszter@oromterapia.hu

Pados Eszter vagyok, nagycsaládos anyuka, diplomás HR tanácsadó, szervezetfejlesztő, coach és tréner. Vidéken élünk sok házi kedvenccel körülvéve.

Azt gondolom, hogy szerencsés a karrierem, mivel 15 év alatt bepillantást nyerhettem több iparág világába is különböző munkakörökben. Mind a gyerekekkel való foglalkozás, mind pedig a coaching régi álom volt számomra. Noha 2008-ban az egyetemen bepillantást nyerhettem néhány féléven keresztül ebbe a világba, azonban akkor még úgy gondoltam, hogy megfelelő élet- és szakmai tapasztalatra van szükségem a hiteles támogató munkához, így még nem ebbe az irányba orientálódtam.

Lilit 2009-ben ismertem meg, majd másfelé vitt az élet. Amikor 2016-ban az otthon töltött idő alatt megláttam, hogy lehetőség van hozzá life coach képzésre jelentkezni, nem hezitáltam tovább. Innen pedig nem volt megállás, sorban jöttek a képzések. Az Örömterápia képzések közül is elvégeztem az összeset, néhányat már mentorként. Emellett elvégeztem az ovis fejlesztő coach és állatasszisztált foglalkozásvezető képzést is, illetve a terápiás kutya felvezetővé válás rögös útjára is ráléptem.

Folyamatosan törekszem arra, hogy frissen tartsam a tudásom, tovább képezzem magam, mindig tanulok valamit, az elmúlt években a szakmai könyvtár rohamosan bővült, mind a gyerek- mind pedig a business coaching irodalom remekeivel, a kutyás könyvekről nem is beszélve. Andragógusként is így érzem hitelesnek, hogy az élethosszig tartó tanulás nemcsak üres frázis, hanem az életmódom része.

A pozitív pszichológia és coaching számomra nem azt jelenti, hogy mindig rózsaszín szemüveget viselünk, akár önmagunkat is becsapva, hanem azt, hogy a problémákra kihívásként tekintünk és hisszük, hogy rendelkezünk a megoldáshoz szükséges összes erőforrással. Az ügyfél nem terápiára jön, hanem egy megoldásfókuszú beszélgetésre, ahol partneri viszonyban dolgozunk együtt. Ugyanezt gondolom a tréneri munkáról is, nincsen két ugyanolyan workshop vagy oktatás, sem a gyerekek, sem a felnőttek esetében, hiszen mindig más energiák mozognak, más kerül a fókuszba. Izgalmas és változatos minden nap, most érzem azt, hogy a helyemen vagyok. Jó érzéssel tölt el, hogy látom a hozzám fordulóknál a fejlődést, és hálás vagyok a bizalomért, amiért engem választanak, hogy kísérjem őket az útjukon. Fontos számomra a professzionális hozzáállás, az, hogy értékes legyen az együttműködés, legyen szó gyermekről vagy felnőttről.

A mókuskerékből kiszakadva a kirándulások, a tánc és a hegymászás segít töltekezni, bár mivel az életem a hivatásom, most érzem azt, hogy a helyemen vagyok, így könnyebb az egyensúlyt megtalálni.

Hálás vagyok, hogy egy ilyen szuper csapat és közösség tagja lehetek, ahol közös értékrend mentén egymás empatikus fejlesztő támogatása az életünk részévé vált.

Tusori Eszter

mentor

eszti.t@oromterapia.hu

Tusori Eszter vagyok, egészségpszichológus, coach, tréner, leendő integratív gyermekterapeuta, és
majd ami még következik. Debrecenben élek, azonban gyökereim a Zemplén szívébe nyúlnak vissza,
egy kis falucskába, Hercegkútra.
Gimis voltam, mikor elhatároztam, hogy pszichológus szeretnék lenni. Az elhatározás erős volt, az
önbizalmon meg dolgozni kellett. A kitűnő bizonyítvány és érettségi mellett a „biztonság kedvéért”
bejelöltem Debrecen és Budapest összes létező pszichológus szakját, ha véletlenül történne valami.
Persze az első helyre sikerült felvételt nyernem…
Az egyetem mellett különböző diákmunkákat vállaltam, majd pénzügyi tanácsadóként kezdtem el
dolgozni, mert szerettem volna valami teljesen máshoz is érteni. 2013-ban végeztem okleveles
egészségpszichológia mesterszakon.
Ezután egy multinál helyezkedtem el, ahol közvetlenül egyik végzettségemet sem kellett használnom,
ugyanis telefonos helpdesk munkatársként informatikai problémákban segítettem egy svájci kórház
dolgozóinak főleg németül és angolul. Úgy gondoltam, ebből is fejlődöm, a pénzügyi tanácsadás és a
pszichológia pedig vállalkozás keretében folytatódott. A multinál rengeteg tapasztalatot, kapcsolatot
szereztem külföldön és belföldön egyaránt.
2016-ban kezdtem együtt dolgozni Posztós Rékával és a Lehetsz király! csapatával. Iskolákban
délutáni foglalkozások keretében, nyáron táborokban, illetve iskolán kívüli hétvégi programok
alkalmával segítünk olyan gyerekeknek, akik valamilyen szempontból nehezebben illeszkednek be
közösségbe, különböző nehézségekkel küzdenek.
A vállalkozás egyre jobban fejlődött, egyre több kihívást éreztem a gyerekcsoportokban, illetve a
magánpraxisom is egyre jobban épült. Közben ismét tanulni akartam, ekkor ismerkedtem meg Lili
képzéseivel. Egyik képzés jött a másik után: coach, tréner, praxis. Majd elkezdtem az integratív
gyermekterapeuta képzést is Budapesten, ezáltal rengeteg gyakorlati módszert kaptam.
2020 tavaszán pedig nagy döntést hoztam. Feladtam a multis karriert és a vállalkozást választottam.
Ésszerűtlen döntésnek tűnt egy járvány kezdetén feladni a biztos munkahelyet, de igyekeztem
önmagamra hallgatni. Nem volt könnyű, rengeteg elbizonytalanodás, mélypont, de vissza nem
akartam lépni a döntésemtől, tudtam, hogy ki kell tartanom. Végül a megérzések úgy tűnik,
beigazolódtak, és a kezdeti nehézségek lassan kisimulnak.
Szinte szülinapi ajándékként jött a lehetőség, hogy a mentor csapat tagja lehetek, már nagyon-
nagyon várom a közös munkát, és mindent megteszek, hogy a belém vetett bizalmat
viszonozhassam.
Gyerekkorom óta szinte folyamatosan táncolok, így a tánc és a művészet az életem részévé vált, ezért
egy olyan idézettel zárom soraimat, amit nagyon szeretek:
„Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan!” ( Nikosz Kazantzakisz)

Szilágyi Boglárka

Párkapcsolati coach

mentor

bogi@oromterapia.hu

Dr. Szilágyi Boglárka vagyok, gyermekpszichiáter szakorvos, pár- és családterapeuta, integratív gyermekterapeuta jelölt.

2012-ben végeztem a debreceni orvostudományi egyetemen. Rezidensi éveimet az SZ-SZ-B-M-K Sántha Kálmán Szakkórház addiktológiai osztályán kezdtem, szenvedélybetegek terápiás ellátásában vettem részt.

2015 óta a debreceni Kenézy Kórház gyermekpszichiátriai osztályán dolgozom. Számomra minden gyermek egy csoda! Küldetésemnek érzem, hogy boldog családban nevelkedjenek. 2019-ben végeztem el Polgár Lili Life Coach képzését, hogy felnőttkorban is tovább segíthessek a nehézségek leküzdésében.

2019-ben szereztem a Magyar Családterápiás Egyesületnél képesítést, de már évek óta foglalkozom családterápiával, szupervízió mellett. Munkásságomat ez a rendszerszemlélet határozza meg elsősorban.

2020 februárjában édesanyává váltam, és bátran kijelenthetem, hogy a kisfiam az eddigi legnagyobb tanítóm.

Jelenleg néhány órában magánrendelés keretein belül fogadok gyerekeket, családokat, párokat, hogy segítsem őket nehézségeikben.

Az egyetemi évek meghatározóak voltak számomra, a barátnőmmel folyton a gyermekkort, és az emberi kapcsolatokat elemeztük szabadidőnkben. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy a világon a legnehezebb és egyben legérdekesebb dolog, az emberi kapcsolatok.

Így boldogan láttam neki a képzés összeállításának. Remélem, hogy hasznosnak találjátok!

Szeretettel várlak Titeket!

Posztós Réka

Gyermek és ifúsági coach mentor

reka@oromterapia.hu

Posztós Réka vagyok, pszichológus, integratív gyermekterapeuta.
2011-ben váltam diplomás pszichológussá, majd 2016-ban szereztem meg az integratív
gyermekterapeuta végzettségem.
2019-ben, második kisfiam érkezése előtt végeztem el Polgár Lili Life Coach képzését és
váltam okleveles coach-csá.
13 éve foglalkozom gyerekekkel és gyerekcsoportokkal.
Egész életemet végig kísérte a mesék és az alkotás szeretete, melyet családom nő tagjai
hagytak rám örökül. Nem véletlen, hogy életutam során választásaimat mindezek irányába
tettem meg és segítő tevékenységemben kiemelt helyet kapnak. Küldetésemnek tartom a
gyermekek életének megkönnyítését, fontos számomra, hogy közvetítsem a családok felé
az együtt töltött hasznos idő és a családban rejlő megtartó erő pótolhatatlanságát, ennek
érdekében igyekszem olyan lehetőségeket kínálni a gyermekeknek, szülőknek, családoknak
és pedagógusoknak, melyben mindezeket megélhetik.

BACK OFFICE

BERNÁTH TÍMEA

képzési adminisztráció és számlázás

kepzes@oromterapia.hu, szamlazas@oromterapia.hu
Oszd meg:
Share