Oszd meg:
Share

Az Örömterápia coaching egy nagyon hatékony technika, amit használok. Nagyon sokszor már egyetlen alkalom akkora előre mozdulást idéz elő az ügyfélben, hogy képes utána a problémáját egyedül is megoldani. Az ülés során szoktam bevetni más eszközt is, mint például a Theta Healing, méghozzá akkor, ha úgy érzem, hogy kell egy kis stresszt oldani. Gyakran előfordul, hogy ha levesszük a stresszt, már sokkal gyorsabban lehet haladni, vagy akár ennyivel el lehet érni, hogy kigyere a vakság állapotából, és lásd, mit kell tenned.

Ebben az esetben (amikor kell stresszoldás)  egy vezetett relaxációval lefoglalom egy kicsit a gondolataidat, hogy ne azon törd a fejecskéd, hogy mi mindent kell még megtenned, ha mondjuk hazamész a gyerkőchöz, és főznöd kell, vasalni stb. Ilyenkor csak magadra szeretném, ha figyelnél, ezért van a vizualizációs gyakorlat. (kb. 20 perc)

Maga a Theta Healing egy theta hullámról/energiáról szól. Ez az energia lehetővé teszi, hogy a tudatalattidhoz hozzáférjünk. Nagyjából ez történik akkor is, mikor elmész egy hipnoterápiára, csak akkor mély hipnózisba kerülsz. A Theta Healing nem hipnózis, ezt szeretném már most leszögezni. Itt relaxált, de éber állapotban vagy, folyamatosan tudsz magadról, és arról, hogy mi történik veled.

Miért kell hozzáférnünk a tudatalattihoz?

Sok elmélet létezik arról, hogy mennyi százalékot foglal el a tudatos és a tudatalattink. Az utóbbira 80-90%-ot mondanak a kutatások. Ez azt jelenti, hogy van egy hatalmas rész, amit nem tudsz irányítani, és ami ösztönösen futtat programokat, hitrendszereket, melynek nagy többsége nem is a tiéd, azaz nem Te gondolod azt, hanem az anyukád, nagymamád stb. gondolta, vagy egyszerűen csak hallottad valahol és készpénznek vetted.

Ezek a korlátozó programok, hiedelmek sokszor egy bizonyos impulzus hatására bekapcsolnak az életedben. Ez lehet egy hasonló helyzet, vagy akár egyetlen szó is. Ezek aktiválják a programot, ami el kezd futni, és hiába tudod, mit kellene tenned, hiába határozod el, hogy mit fogsz tenni, mikor ott van a helyzet, akkor ugyanazt reagálod, mint korábban.

Egy konkrét példa erre: Mindig felidegesít az anyósod. Hiába határozod  el, hogy nem fog, és hogy legközelebb még jól meg is mondod neki a magadét, mikor ott vagy, akkor ugyanúgy hagyod magad felhúzni, és nem nyitod ki a szádat, hogy megvédd magad.

Másik példa: Szeretnéd, ha türelmesebb lennél mondjuk a gyerekeddel. Nem akarsz kiabálni, el is határozod, hogy szépen majd megbeszéled vele, hogy mit szabad, mit nem. Aztán, amikor ott vagy, akkor mégis kijön belőled.

Az ilyen ösztönös programok megváltoztatására kiválónak tartom a Theta Healinget.

Én mire használom?

Nem akarnám hosszasan sorolni, de két dolgot megemlítenék, ami nekem sokat jelentett:

Korábban mindent nagyon a szívemre vettem, és elég sokáig bele tudtam ragadni dolgokba. Most már nincs így, pár perc alatt képes vagyok rendezni magamban a helyzetet, és az önsajnálat helyett a megoldásra fókuszálni.

Nagyobbik gyermekem thétával lett egy óra alatt szobatiszta. Ok, ez kicsit öncélú thétázás volt, mert nem akartam pisis bugyikat mosni hetekig, de azért szuper, nem? Oviba is így szokott be könnyedén, sírás nélkül.

Amire nagyon ajánlom ezt a módszert: elengedés, stressz-oldás, nőiesség megélése/kiteljesítése, párkapcsolati problémák, életúttal kapcsolatos kérdések.

Itt a tavasz, a megújulás időszakát éljük. Ha van valami, ami korlátoz, amin változtatnál, szeretettel várlak egy konzultáción! Nem érdemes hosszú ideig cipelned a terheidet, mert egyre nehezebbek lesznek, egyre jobban beleragadsz a történetedbe. Azt mondom, jelentkezz be hozzám, és próbáld ki, meglátod, nagyon jó lesz!

További információkat itt találsz: Kattints ide!

Szeretettel várlak!

Lili

Örömterápia

PS. Szeretnéd tudni, hogy mit cipelsz gyerekkorodból magaddal? Milyen hitrendszereket, programokat? Töltsd ki a tesztet!

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share