Oszd meg:
Share

Ne legyél mártír se! Ha úgy érzed, hogy otthon, vagy a munkahelyen túl sokat várnak el tőled, akkor húzd meg a határaidat! Biztos vagyok benne, hogy senki nem szeretné, ha boldogtalan lennél, vagy annyira kimerülnél, hogy komolyabb baj lenne belőle!

Fontos vagy! Legyél magadnak is az! Visszatérve a bőség gondolatához:
• El tudod képzelni az életed bőségben? Hogyan nézne ki egy napod? Kik vennének körül? Milyen életet élnél? Mivel foglalkoznál?

Ok, szuper, ha már el tudod képzelni. Ez azonban még csak az álmodozás szint.
• Tudsz belőle célt csinálni? Át tudod alakítani az álmodat céllá?

Alakítsd át az álmodat konkrét, és mérhető célokká! Megijedtél tőle? Ha igen, akkor át kell gondolnod. Nem azért, mert nem érhetnéd el, hanem azért, mert a félelem helyett pozitív izgalmat kell érezned, az fog motiválni. Keresd ezt az érzést!

Tegyük fel, le akarsz fogyni 30 kilót. Ha ezt leírod, lehet, hogy rögtön úgy érzed, hogy ez kivitelezhetetlen, mert rengeteg ez a 30 kiló, soha nem fog sikerülni. Nem hiszel benne, hogy sikerülhet. De ha azt mondom neked, hogy legyen az a célod, hogy havonta lefogysz két kilót? Ehhez mit szólsz? Ezt ugye már nem olyan nehéz elképzelni? Egy év alatt pedig ez is már 24 kiló!

Akkor jó a cél, ha tudsz benne hinni! Következő lépés az elköteleződés. El kell kötelezned magad a céloddal kapcsolatban! El kell határoznod, hogy megvalósítod. Dönts úgy, hogy megcsinálod! Majd lépd is rögtön meg az első lépést!

Lehet, hogy közben félni is fogsz, vagy elbizonytalanodsz, vagy nem bízol eléggé magadban. Van ilyen. Akkor is tovább kell menned, ha szeretnéd lebeszélni magad róla. Persze, ha eleve olyan cél volt, amit újra kell gondolni, az más, de ha csak az önmagadba vetett hit a probléma, mert bizonytalan vagy magadban, akkor most legyél bátor, és tegyél meg még néhány lépést az utadon mielőtt meghátrálnál.

Minden célnál fontos pont, hogy vajon rendelkezel-e azokkal a képeségekkel, amire szükséged van az eléréséhez? Látnod kell, hogy miben kell fejlődnöd, és arra folyamatosan energiát is kell áldoznod. Ha szeretsz tanulni, az jó. Ha nem, akkor is kell.

Olyan emberré kell válnod, amilyen emberre szükséged van a céljaid eléréséhez.

Nem önmagadat kell feladnod, vagy az alap értékeidet! Ha azonban szinkrontolmács akarsz lenni Brüsszelben, akkor nem árt megtanulnod néhány idegen-nyelvet.

Az utolsó nagyon fontos mérföldkő, hogy elérd a célod, az az önbizalom. Ha haladsz az utadon, és teszed a dolgod, akkor lesznek már az elejétől kezdve sikerélményeid. Egyre jobban fognak menni a dolgaid, egyre inkább hinni fogsz magadban, és abban, hogy elérheted, amit szeretnél.

Ez az állandó sikerélmény és önmegerősítés nagyon jól fog jönni az önbecsülésednek, és az önbizalmadnak. Boldog leszel, szárnyalni fogsz!

Szeretettel,

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share