Oszd meg:
Share

Már február van, az újévi fogadalmak nagy részét már senki nem tartja, és ennek oka gyakran az ingatag lelkesedés, és a valódi hosszú távú motiváció hiánya.

Csakhogy elárulok neked valamit: nem kell lelkesedni, csak csinálni!

Valóban, az igazán sokat lendíthet a dolgokon, ha van motivációd, lehetőleg olyan, ami konkrét, és megfogható, és ami talán a legfontosabb: reális. A „20 nap alatt lefogyok 20 kilót” fogadalom egy vicc. Lehet, hogy lefogysz valami csoda folytán ha nem is 20 kilót, de sokat, viszont kizárt, hogy ne károsítanád az egészségedet, ne vágnád haza az emésztőrendszered. Abban sem hiszek, hogy tartós lesz. Le lehet azonban egészségesen is fogyni, de nem fogsz végig lelkesedni, sőt, lesz idő, hogy utálni fogod, és fel akarod adni. Jobb, ha szembenézel ezzel, és elfogadod, hogy ez van.

Mi a megoldás? Egyszerűen csak csináld! Amit el szeretnél érni, ahhoz minden nap tedd meg a megfelelő lépéseket! Akkor is, ha lelkesedsz, és akkor is, ha pocsék napod van. Egyszerűen csak tedd meg, amit kell! Először a nyűgös napjaidon ezt nagyon nehéz lesz kivitelezni, és igen, lesznek olyan napok, mikor nem is fog menni, mert legyőz a lustaság, rosszkedv, vagy valami más. De akkor se hagyd abba, hanem a következő nap folytasd!

Ha akarod, el tudod érni! Ha nem akarod, akkor úgyis találsz rá kifogást!

Sok sikert!

Szeretettel:

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share