Oszd meg:
Share

 

Ma már olyan nő lehetsz, amilyen akarsz. Ha gyermekeit otthon nevelő anya szeretnél lenni, választhatod ezt az életet is pár évre, vagy akár hosszabb távra is. Ha pedig karriert szeretnél, akkor ezek az ajtók is nyitva állnak előtted. Vagy szeretnéd mindkettőt? Rengetegen képesek összeegyeztetni az anyaságot és a munkát, akkor neked miért ne menne?

Mi az, amitől boldog lennél? Igen, amitől TE lennél boldog. Nem anyukád, nem a férjed, sőt, még csak nem is a gyerekeid. Legkevésbé pedig a szomszéd és az ismerősök, akik társadalmi nyomást gyakorolnak rád. Hogy ez önző hozzáállás? Nézzük meg, mire gondolok pontosan. Ha te jól vagy, boldog vagy, tele van a szíved szeretettel és örömmel, akkor te, mint nő, képes leszel ezt a gyermekeidnek, férjednek továbbadni, sőt, még akár a szomszéd néninek is.

De mi van akkor, ha csak meg akarsz felelni egy ideálnak, a szuperanyu szerepnek? Vagy mint egy mártír megteszel mindent a családodért, és mindezt úgy, hogy megszűnsz közben létezni is, mert a saját igényeidre végképp semmi energiád nem marad?

Megmondom: az eredmény egy boldogtalan, lestrapált anya lesz, aki már nem is emlékszik, hogy mikor volt utoljára NŐ, boldog, csodálatos. Egy anya, aki képtelen a szeretetét áramoltatni a világ számára. Befordulsz, izolálódsz, és innen már csak egy lépés a társas magány a gyerekkel/férjjel, és a depresszió, sőt, akár a válásig is fajulhat a dolog. Ezt szeretnéd?

Mindig, amikor annyira nem vagy fontos magadnak, hogy szánj 5 percet, vagy akár 15-öt, netaláltán egy órát naponta arra, hogy te jól legyél, akkor gondolkodj el ezen egy pillanatra, amit fent írtam. Gondolj a következményekre!

A mártír és áldozat szerep nem fog boldog élethez vezetni. Boldog életet TE tudsz teremteni magadnak azzal, hogy törődsz  magaddal IS! Megteheted, és meg is érdemled! Ember vagy, nő vagy, és nem robot! Nem attól leszel jó feleség és jó anya, hogy minden szükségletedet és igényedet feladod, hanem attól, hogy tudsz szeretni. Vajon az, aki mindent és mindenkit maga elé helyez, tud szeretni? Ha önmagadat nem szereted, nem becsülöd, akkor mást hogyan tudsz szeretni és becsülni? Sőt! Hogyan várhatod, hogy mások szeressenek és becsüljenek, ha saját magad szerint sem vagy sem értékes, sem szerethető?

Itt kell elkezdened. Magadnál. A boldogság belső munka. Nem függ körülményektől. Adj magadnak belőle, hogy másoknak is adhass!

Ne felejtsd el: nőnek lenni csodálatos! Éld meg ezt a csodát!

Boldog Nőnapot Kívánok!

Szeretettel:

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share