Oszd meg:
Share

Facebook-on olvastam, vicces, de nagyon igaz: „Bármennyire lassan futsz, még mindig gyorsabb vagy, mint az, aki a kanapén fetreng.” Ez a feladatokra is igaz. Nem baj, ha lassan megy, a lényeg, hogy haladj! Nagyon büszke lehetsz arra, hogy eddig eljutottál. Tudod mennyien vesznek meg egy könyvet, és végül nem is olvassák el? Rengetegen. Te már kiemelkedsz a tömegből, mert itt vagy, és olvasod ezeket a sorokat.

Néha már elfárad az ember, és a kezdeti lelkesedés is sokszor alábbhagy, ahogy az újévi fogadalmak is csak ideig-óráig tartanak. Miért van ez így? Ennek oka gyakran az ingatag lelkesedés, és a valódi hosszú távú motiváció hiánya.

Csakhogy elárulok neked valamit: nem kell lelkesedni, csak csinálni! Valóban, az igazán sokat lendíthet a dolgokon, ha van motivációd, lehetőleg olyan, ami konkrét, és megfogható, és ami talán a legfontosabb: reális.

A “húsz nap alatt lefogyok húsz kilót” fogadalom vicc. Lehet, hogy lefogysz valami csoda folytán, de kizárt, hogy ne károsítanád az egészségedet, ne vágnád haza az emésztőrendszered, és abban sem hiszek, hogy tartós lesz. Le lehet azonban egészségesen is fogyni, de nem fogsz végig lelkesedni, sőt, lesz idő, hogy utálni fogod, és fel akarod adni.

Jobb, ha szembenézel ezzel, és elfogadod, hogy ez van. Mi a megoldás? Egyszerűen csak csináld! Amit el szeretnél érni, ahhoz minden nap tedd meg a megfelelő lépéseket! Akkor is, ha lelkesedsz, és akkor is, ha pocsék napod van. Egyszerűen csak tedd meg, amit kell!

Először a nyűgös napjaidon ezt nagyon nehéz lesz kivitelezni, és igen, lesznek olyan napok, mikor nem is fog menni, mert legyőz a lustaság, rosszkedv, vagy valami más. De akkor se hagyd abba, hanem a következő nap folytasd! Ha akarod, el tudod érni! Képes vagy rá! A befektetett energia mindig meghozza a jutalmát!

Ha nem akarod elérni, akkor úgyis találsz rá kifogást! Javaslom, ez esetben ne szenvedj, fogadd el, hogy még nincs itt a változás ideje, de dolgozz azon, hogy megtaláld a motivációt önmagadban. Menj végig a korábbi gyakorlatokon újra és újra.

Milyen érzés lenne, ha elérnéd a céljaidat? Keresd meg mindig azokat az érzéseket, amelyek képesek lesznek túllendíteni a legnehezebb pillanatokban is. Írd fel ezeket magadnak, bővítsd a listádat, vedd elő újra és újra. Legyen egy varázslistád, amely segít, hogy továbbmenj!

Szeretettel,

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share