Oszd meg:
Share

12417974_1662763213972466_3868050843086232590_nSokan mesélik, hogy nagyon izgultak az első konzultációnk előtt, így gondoltam, megér egy bejegyzést ez a téma is.

Ha eljön benned az elhatározás, hogy változtatni szeretnél az életeden, és bejelentkezel hozzám, már nagyon sok mindent tettél magadért. Először is felismerted, hogy valami nincs rendben. Másodszor: rájöttél, hogy segítségre van szükséged ahhoz, hogy ezt a „valamit” megold. Harmadszor pedig találtál valakit, jelen esetben engem, akinek bizalmat szavaztál, és megtetted az első lépést, és bejelentkeztél.

Ilyenkor több dolog miatt is izgulás lehet rajtad. Az egyik, hogy a kultúránkban még nem hétköznapi és természetes dolog, hogy lelki dolgokban segítséget kérj szakembertől. Sokszor csak akkor fordulnak emberek segítőhöz, mikor már nagyon ki vannak borulva, és akár hosszú évek óta küzdenek ugyanazokkal a problémákkal az életükben. Pedig mi azért vagyunk, hogy segítsünk. Ez a szakmánk, és sokunknak ez nem csak munka, hanem valamiféle küldetéstudat is. Vagy egy másik szóval: hivatás.

Az Örömterápia coaching, amit én tartok, egy folyamat, ami során megértéseid, felismeréseid lesznek, és „ahha” élményeid, amik segítenek abban, hogy az adott nehézséget megold az életedben. Semmi varázslat nincs benne, mégis csodákra képes pár alkalom. Tudod miért? Mert ti, ügyfelek, csodásak vagytok, és képesek vagytok a változásra/változtatásra! Én azért vagyok, hogy felismerd magadban ezt a csodás lényt, aki vagy, és tudd, hogy mit kell tenned.

Szóval mi történhet, amitől félned kellene? Semmi.

Mi történik az ülésen?

Meglátod, milyen folyamatok zajlanak az életedben, megerősödsz az önbizalmadban, és megtanulod kezelni a felmerült nehézséget. Nem tűnik félelmetesnek, igaz?

Ez nem pszichoterápia, nem fogunk mélyen vájkálni a múltadban. A múlt annyira kerül csak be témaként, ameddig szolgálja a jövődet. Azaz nem zuhanhatsz bele az önutálatba, és bűntudatba, nem lesz hosszas sírás-rívás, önsajnálat és társai. Nem számít ugyanis, hogy hány hibás döntést hoztál eddig az életedben, vagy hányat érzel annak. Az számít, hogy most hogyan tovább. Mit tudsz tenni annak érdekében, hogy kikeveredj ebből a helyzetből.

Akkor hogyan fogod feldolgozni a múltat? Jó kérdés. A válaszom: a múltat úgy is fel lehet dolgozni, hogy egyszerűen továbblépsz. Megérted, mi történt, de nem elemezgeted vagy agyalód túl. Megerősödsz önmagadban, és mész tovább.

Tehát, röviden összefoglalva. Az ülés során nem érhet trauma, nem szakadhat a nyakadba az egész életeddel való szembenézés. A cél, hogy önbizalommal telve, feltöltődve, tele energiával és tetterővel zárd a konzultációt, és kapj egy világos irányt arra nézve, hogyan tovább.

Néhány korábbi írásom, ami érdekes lehet számodra:

Itt arról írok, hogy mit is csinál egy coach. Kattints!

Fontos tudni azt is, hogy mi NEM coaching. Olvasd el itt!

Ez egy írás arról, hogy mi lehet az elakadásod oka.

Itt pedig arról írok, hogyan hozd ki a konzultációból a legtöbbet! Kattints!

Ide kattintva arról olvashatsz, hogy hány konzultációra van szükség. 

Ha bármi kérdésed van, keress bátran a lili@oromterapia.hu email címen!

Szeretettel várlak a konzultáción!

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share