Oszd meg:
Share

Nem mindent irányíthatsz az életedben, bármennyire is szeretnéd. Nem tudsz mindenre felkészülni, nem tudsz mindent egy kézben tartani, de még kettőben sem. Vannak dolgok, amik tetszik, vagy nem, jó vagy rossz, de megtörténnek. Életünk pozitív eseményeit nyilván jobban szeretjük, mint a negatívakat, de sajnos jut ebből is, abból is. Azonban ami a te kezedben van, az egy óriási lehetőség, hogy tudatosan eldöntsd, hogyan éled meg a negatívnak ítélt helyzeteket. Belesüppedhetsz, sajnálhatod magad, szomorkodhatsz, vagy észreveheted a csodálatos lehetőséget is.

Csodálatos lehetőség? Igen. Az. Lehetőség, hogy azzá válj, akivé válnod kell azáltal, hogy tanulsz belőle, és fejlődsz. A nehézség mindig egy lehetőség is egyben, hogy jobbá tedd a életed. Könnyű megszokni a jó dolgokat, és egyre inkább természetessé válnak, majd egyre kevésbé leszünk értük hálásak. Valahol a nehézségek erre is rávilágítanak, hogy becsüljük meg amink van, ahelyett, hogy állandóán olyan dolgok után sóvárognánk, amink nincs.

Ha lehangol egy helyzet, esemény, ne azt kérdezd, hogy: Miért? Azaz miért történik ez épp veled, nem érdemled meg stb., mert ezzel máris eljutottunk a belesüppedős önsajnálathoz. Azt kérdezd inkább meg magadtól: Hogyan? Azaz hogyan lehet ez a helyzet a „hasznomra”? Hogyan válhatnék általa jobb emberré?

Légy hálás, bármennyire is nehéz, hogy kaptál egy újabb lehetőséget arra, hogy (még) jobb emberré válj!

Szeretettel:

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share