Oszd meg:
Share

 

Mitől tud valaki végleg megszabadulni a plusz kilóitól, míg mások hónapokig, sőt, évekig próbálkoznak sikertelenül?

A válaszra biztosan nem számítottál: attól függ, hogy megszabadulsz-e a plusz kilóidtól, hogy milyen önismerettel rendelkezel.

A cselekvéseink, az érzéseinktől függnek. Azaz az, hogy megeszed azt a fánkot, gyakran tudattalan. Megkívánod, megeszed. Még akkor is, ha elméletben tudod, hogy ha sok fánkot eszel, nem te leszel a strandon a bikini királynő.

Ha elakadsz a fogyás útján, az azért van, mert nem töltesz elég időt önmagaddal. Azzal, hogy odafigyelj magadra, a testedre, és annak valódi jelzéseire, az érzelmeidre, és azok megélésére. Nem figyelsz oda, majd nem „elemzed”, és nem tanulsz az eseményekből. Röviden: nem vagy elég tudatos.

Egy szigorú diétát nem lehet hosszan tartani, hatalmas önfegyelmet, motivációt, kitartást igényel.

Ráadásul benne van a kudarc lehetősége is a fogyókúrában, és ha nem tudod végigcsinálni, akkor az önértékelésed kap még egy óriási pofont is, a plusz kilók is visszajönnek, és még örülhetsz, ha nem több jön vissza, mint amennyi lement.

Ezért első és nélkülözhetetlen lépés az önismereté. Ha jobban megérted a működésedet, megismered a szokásaidat, tisztába jössz az érzéseiddel, akkor már könnyedén meg fogod találni azt az utat/módszert, ami meghozza a hosszú távú eredményt. Ezáltal pedig, hogy sikerül elérned a célod, növekszik az önbizalmad, ami jelentős változást hozhat az életed más területein is.

Ha úgy érzed, jól jönne egy külső segítség, jelentkezz be hozzám konzultációra, és én szeretettel kísérlek az utadon! További infók itt: Konzultáció

Csodás napokat!

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share