Oszd meg:
Share

Tévedés, ha azt gondolod, hogy:

1. A coaching valami újkeletű trendi műfaj most, aminek a divatja majd egyszer lecseng. 

2. Már mindenki coach. 

3. A coach képzés csak arra jó, hogy új szakmát tanulj.

Az első pontra, hogy a coaching újkeletű trendi dolog, az a válaszom, hogy már i.e. 4. században Platón dialógusai is tartalmazták a mai coach alap eszköztár elemeit. Igen, bizonyos szempontból valóban új műfaj, de inkább azt mondanám, hogy az elnevezése az. Trendi-e? Ezt nem tudom megítélni, de az biztos, hogy nagyon népszerű szakmáról van szó, aminek mind life mind business vonalon hosszú-hosszú ideig biztosan van még létjogosultsága a piacon. Miért? Mert hatékony. Nagyon-nagyon hatékony módszertan.

Arra a feltevésre, hogy mindenki coach, a következőket írnám: Bár úgy lenne! Hiszen ha mindenki coach szemlélettel rendelkezne, akkor sokkal boldogabbak lennének az emberek, hiszen tudnák a saját életükben is alkalmazni a tanultakat. Azaz megoldani a problémáikat, elakadásaikat, és egy pozitív, boldog jövőt teremtenének maguknak. Az valóban igaz, hogy sok coach képzés indult az elmúlt években itthon is, és sok coachot termelt ki ez a sok képzés. Amiben viszont én hiszek, és eddig hosszú ideje működik, hogy mindig van igény és kereslet minőségi szakemberekre, és ha jó, amit csinálsz, akkor az emberek jönni fognak hozzád, egymásnak fognak ajánlani. Én konkrétan nem hirdetem a coaching üléseimet, mégis legalább 3-6 hétre előre be vagyok telve. Mindig annyi munkám van, amennyit vállalok, én határozom meg ennek a mértékét, és nem kell vadásznom az ügyfeleket. Ez nagyon jó érzés, sok munkám és tanulásom is van benne, de a képzésemen örömmel osztom meg ezt a tudást másokkal is.

Végül az utolsó pontról: „A coach képzés csak arra jó, hogy új szakmát tanulj.” Egy jó coach képzés egy komoly önismereti folyamat is. Már ezért megéri elvégezni, sokan pont ezért jönnek, hogy legyen egy kis „énidő” magukra, amikor felismeréseik lesznek saját magukról, és az elakadásaikat megtanulják kezelni. Másrészről megint csak sokan azért jönnek, mert szeretnék a saját már meglévő szakmájukban hasznosítani a coach kvalitásokat. A mentoráltjaim között vannak orvosok, pszichológusok, természetgyógyászok, asztrológus, kineziológus, pénzügyi vezető, stb. stb. Sőt, már végzett coachok is járnak hozzám, mert látják, hogy amit nyújtani tudok, az a rendszerezett, tiszta és átlátható tudás, a mai piacon hiánypótló.

Rengeteg téves elképzelés él ma a coachingról, és én célul tűztem ki, hogy megmutassam, mi is a coaching valójában, mire jó, kinek jó, és lehetőséget biztosítsak a képzésemmel arra, hogy felépítsd a saját minőségi szolgáltatásod, segíts másoknak és megtanuld, hogyan oldd meg a saját életedben is a nehézségeket, elakadásokat.

Kattints ide további infókért: www.oromterapia.hu/kepzes

Csodás napokat kívánok!

Szeretettel:
Lili
————–
Polgár Lili
coach, tréner, mentor

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share