Oszd meg:
Share

Amikor Bill Gates néhány évvel ezelőtt bemutatott egy új operációs rendszert, a rendszer milliónyi néző és rengeteg újságíró előtt lefagyott. Szerintetek mit tett Bill Gates? Kiakadt? Mentegetőzött? Elbújt szégyenében?

Ugyan! Nevetett, mert tudta, hogy nincs tökéletes. Ha mindig arra várunk, hogy valami tökéletes legyen, akkor soha semmivel nem fogunk elkészülni. Ugyanis nincs plafon. Mindig van jobb, okosabb, szebb, és mindig lehet jobban, hatékonyabban, jövedelmezőbben stb. csinálni valamit.

Ráadásul rengeteg erőfeszítésbe kerül a maximalizmus.

Sokan állítják, hogy a Pareto elv, azaz a 80/20 szabály erre is igaz. Azaz a befektetett energiád/időd 20%-a hozza az eredményed 80%-át. Ahhoz pedig, hogy a tökéletes maradék 20% is a tiéd legyen, kell az energiád maradék 80%-a. Azaz iszonyat sok meló, pedig akár könnyedén is hatalmas előrelépést, sikereket érhetnél el, de te valószínűleg elcseszed az időd 80%-át arra, hogy pepecselsz, mert tökéletesre vágysz.

Tudom, én is ezt a tábort gyarapítottam a személyemmel nagyon-nagyon hosszú ideig. Sok évig tanultam, de már le tudom írni: A kész jobb, mint a tökéletes.

Minden nap készíts egy listát az elvégzendő feladataidról, majd kérdezd meg magadtól:
– Mi az a 3 feladat, ami leginkább közelebb visz a céljaimhoz?
Majd állj neki ennek a háromnak, és addig ne foglalkozz mással, amíg be nem fejezted. Ez fogja ugyanis adni az eredményeid nagy részét. Ez hozza el számodra a sikert. Ez fog neked előbbrejutást biztosítani.
Csináld meg ezt a gyakorlatot minden nap, és pár hónap alatt hatalmas eredménye lesz. Sőt! Akár már napok alatt is…

Kezdj el tudatosabban bánni az időddel, és kifogások helyett vedd kezedbe a dolgaidat!

Csodás napot!
Szeretettel:
Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share