Oszd meg:
Share

Életünket átszövi a kétely, a bizonytalanság, a tehetetlenség érzése, és mindezt a félelmek még jobban elmélyítik. Hogyan lehet ezeken az érzéseken felülkerekedni? Mi az, ami valójában segít és számít?

Nagyon egyszerű lesz a válaszom: a cselekvés

Cselekedj akkor is, amikor bizonytalan vagy, akkor is, amikor félsz, és akkor is, amikor nem érzed magadban a tetterőt. Az érzések jönnek-mennek, de cselekedni mindig tudsz. Mindig képes vagy rá, hogy tegyél valamit, akkor is, ha a fejedben a kis hangocskák le akarnak beszélni róla, el akarnak bizonytalanítani. Valójában minden pillanatban tudsz tenni azért, hogy változtass. Az érzéseid pedig majd elcsitulnak, csak csináld!

Bármilyen gondolatok kavarognak is a fejedben, elsősorban az határozza meg az életedet, hogyan cselekszel. A tetteid alakítják a mindennapjaidat, a cselekvés által éred el a céljaidat, és teremtesz magadnak egy jobb életet.

Igen, ez a belső monológ nagyon zavaró lehet, de valójában nem korlátoz, képes vagy arra, hogy megtegyél egy lépést előre!

Két módszer van, hogy elérd, amit szeretnél:

  1. Megszilárdítod az önbizalmad, dolgozol az önbecsüléseden, kialakítasz egy pozitív belső párbeszédet, szemléletet váltasz, feldolgozod a traumáidat, lebontod a gátló hitrendszereidet és meggyőződéseidet és támogatókat építesz helyettük, elkötelezed magad a céljaid mellett.

  1. Cselekszel. Ennyi. Ha ezt teszed, az előbbiek is változni fognak.

Nem azt mondom most sem, hogy nem kell magadon és a fejlődéseden dolgozni, és valóban vannak olyan traumák, hitrendszerek, amikkel érdemes mélyebben is foglalkoznod, viszont nem kell ezekre várnod ahhoz, hogy cselekedni tudj.

Nem kell várnod arra, hogy motiváltnak érezd magad! Nem kell várnod arra, hogy elmúljanak a félelemeid, a kételyeid, a bizonytalanságod! Nem kell várnod arra, hogy feldolgozd a múltat, kitakarítsd a korlátozó hitrendszereidet! Valójában semmire sem kell várnod, mivel mindened megvan már most is ahhoz, hogy cselekedj!

Ami igazán számít, hogy csináld, cselekedj, haladj! Minden nap! Bárhogy is érzed magad! Ugyanis minden nap rengeteg lehetőséget hoz neked, hogy szembeszállj a tehetetlenséggel és végre azt tedd, amit valójában te is tenni szeretnél, csak nem volt eddig bátorságod hozzá!

Ne feledd! Bármit gondolsz, és bárhogy is érzed magad, mindig képes vagy cselekedni!

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share