Oszd meg:
Share

Kétféle gondolkodás létezik.

Na jó, ez picit túlzás, de most egyszerűsítsük le egy kicsit a gondolkodásunkat. Ha azt mondom, hogy csak kétféle gondolkodás létezik, akkor az egyik az, amelyik létrehozza a problémákat, a másik meg az, ami megoldja.

Sokat írok a megoldásközpontú hozzáállásról, így biztosan nem lepődsz meg, hogy ezt írom. A problémák helyett a megoldásra tedd a fókuszt!

Mindig van választásod! Igen, mindig! Minden pillanatban eldöntheted, hogyan folytatod az életed tovább, és melyik gondolkodás fog jellemezni. A probléma központú vagy a megoldás fókuszú? Te döntesz! És mindig dönthetsz másképpen, mindig csinálhatod máshogy a dolgaidat, mint korábban! Ez egy csodás dolog, hogy ez a döntés csak és kizárólag a TE kezedben van!

Ha Te változol, a környezeted is változni fog! Ne mást próbálj megváltoztatni, mert az úgysem fog menni. Hidd el, eleve elvetélt gondolat, hogy más ne önszántából változzon. Irányíthatsz másokat, de attól nem változik meg a természete. Beletörődhet az adott helyzetbe, de ha alkalma nyílik majd rá, akkor a személyiségének megfelelően cselekedik újra és újra. Ha TE kilépsz az áldozat szerepből, és abból, hogy mást hibáztass az életedért, akkor elindul a változás, mert felelősséget vállalsz az életed eseményeiért.

Nem kell, hogy a múltadon sokat rágódj! Valahogy eljutottál idáig, ebből a helyzetből kell most kihozni, amit lehet. Igen, lehet, hogy hoztál olyan döntéseket, amiket ma már máshogy csinálnál. De ez mindegy. Ugyanis már megtetted. Meglépted őket. Vissza nem csinálhatod, az már a múlt. Azonban a jövőd még előtted van, és attól függ, hogy mit teszel ma. Biztos vagyok benne, hogy rendelkezel minden erőforrással, amivel képes vagy változtatni az életeden.

Dönts úgy, hogy boldog leszel!

Megvan már a könyvem? Ha nincs, és szeretnél egy csodaszép fejlesztő könyvet magadnak, akkor rendeld meg a weboldalamon, vagy szerezd be a LIBRI-ben! Figyelem! A LIBRI-ban éppen készlethiány van, így nem kapható mindegyikben, érdeklődj, mielőtt elindulsz érte. 🙂 A weboldalamhoz pedig itt a link: könyv

Szeretettel:

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share