Oszd meg:
Share

„Bármi lehet belőlünk, ha azt kellő meggyőződéssel hisszük, és a hitünknek megfelelően cselekszünk, mert minden elérhető, amit ésszel fel tudunk fogni, és amiben hinni tudunk.” Napoleon Hill

Az a gondolatom az ilyen idézetekkel, hogy sokakat visz tévútra. Én inkább félreértelmezésnek hívom ezt, mert ez az idézet is nagyon jó, csak nem mindegy, hogyan értelmezzük. Ha szerinted elég a pozitív gondolkodás, és álmodozás, rossz hírem van, nem lesz elég. 

Valóban, rengeteg ember becsüli alá a képességeit, és azt, amit elérhetne, viszont amikor felturbózzák magukat, gyakran az történik, hogy irreális célokat tűznek ki, amiben ő maguk sem tudnak hinni, és aztán csalódnak, hogy nem érik el. Ez pedig egy újabb pofon az önbecsülésednek, ami még messzebb távolít attól, hogy boldog, kiteljesedett életet élj. 

A tudatot tágítani kell. Lépésről lépésre. Plusz cselekedni a céljainkkal összhangban, mert enélkül sem ér sokat a gondolatban felkészültem állapot. 

Ha most azt hiszed, hogy 300 ezer forint havi nettó bevétel sem elérhető, akkor ne milliókról, vagy milliárdokkról álmodozz, hanem találd meg azt az összeget, amit el tudsz képzelni, majd ha azt megvalósítottad, és elhitted, hogy lehetséges, akkor tágítsd megint a tudatod, és tűzz ki egy újabb összeget. Érted, hogy működik? 

Persze, jó dolog az álmodozás, segít tisztázni, hogy mire is vágysz valójában, de az álmok álmok, azok is maradnak, ha nincsenek tudattágító reális céljaid. Miért maradnak álmok? Mert nem hiszed el, csak szeretnéd elhinni, hogy megvalósíthatod. Olyan ez, mintha most eldöntenéd, hogy lefutsz egy maratont most azonnal, de még soha nem futottál egy kilómétert sem. Azonban ha valóban egy maraton a vágyad, és ma nekilátsz, lefutsz 1 km-t, majd jövő héten már kettőt, aztán ötöt és felkészülsz a maratonra, akkor elérheted. 

Elváráselméletnek hívjuk, mikor az agy a hitrendszereid, és korábbi tapasztalataid alapján megtanulja, hogy mi lesz a folytatás, és abban segít, hogy úgy is legyen, ahogy lennie kell (szerinte). Ha te azt mondod neki, hogy most maratont futok/milliomos leszek, akkor az agy elhessegeti a gondolatot, hiszen nem ezt tapasztalta eddig! De amint valóban tudsz benne hinni, és tágítottad a tudatodat, akkor azt mondja: „oké, csináljuk!” 

A tudatosság az életünk nagyon fontos része, amit önfejlesztéssel tudsz elérni. A coaching módszertan erre szerintem zseniális. Sokszor írom, hogy én ennek köszönhetem a sikereimet. Ez nem varázsszer, de a hatása, ha alkalmazod valóban varázslatos lehetőségeket hoz az életedbe! Tarts velem a májusi képzésemen online! Kattints ide a részletekért: coaching 

Szeretettel várlak! 

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share