Oszd meg:
Share

Amint felelősséged vállalsz az életedért, azonnal megváltozik minden.

Mit jelent a felelősségvállalás? Azt, hogy nem mutogatsz tovább másokra, nem hibáztatsz másokat az életedért, hanem megérted, hogy lehetőséged van arra, hogy változtass az életeden.

Mindig van választásod!

Ezt nem véletlenül írom le ennyiszer. Szeretném, ha e gondolat magját el tudnám ültetni a fejedben, és te magadévá tennéd. Megértenéd, hogy mit is jelent, és meglépnéd azt a lépést, amelytől csodákat várhatsz. Amint eljutsz arra a pontra, hogy megérted, hogy a te kezedben van az életed, és képes vagy arra, hogy a nem tetsző dolgokon változtass, hatalmas lépést tettél meg magadért és a boldog jövődért. Ez a felelősségvállalás.

A bűntudat és az önmagunk hibáztatása negatív gondolatok, nem járulnak hozzá a boldogságodhoz. A felelősségvállalás nem azt jelenti, hogy mostantól azt kezded el mindenre mondani, hogy az a Te hibád, és szépen jó mélyre nyomod magad. Ne keverd össze a kettőt!

Vállalj felelősséget, de ne hibáztasd magad, amiért nem voltál mindig tökéletes, és hoztál esetleg olyan döntéseket, is amik nem szolgálták az életedet! Fogadd el, hogy eddig ez történt, és lépj ki ebből, és most legyen egy új kezdet, amikor máshogy állsz dolgokhoz, máshogy kezelsz problémákat!

Szoktál másokat hibáztatni? Mit gondolsz, hogyan járultál hozzá a helyzet kialakulásához?

Ha a válaszod az első kérdésre igen, a másodikra sehogy, akkor ezzel a témakörrel érdemes még foglalkoznod egy picit. Attól azonban, hogy Te vállalod a felelősséget, nem kell mindent magadra vállalni, és nem jelenti, hogy a másiknak semmi felelőssége a helyzet kialakulásában. De most csak és kizárólag rólad van szó.

A saját életedért te tudsz tenni! Más nem. Te viszont tegyél lépéseket azért, hogy boldogabb életed legyen. Vállalj felelősséget az életedért! Az eredmény nem fog elmaradni!

Szeretettel,

Lili

Szólj hozzá!
Oszd meg:
Share